Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen geeft herexamentraining VWO

16 juni 2009

Na een succesvolle examentraining waar ruim 550 leerlingen uit het hele land aan hebben deelgenomen, biedt het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen op 20 en 21 juni 2009 een herexamentraining aan voor leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2), natuurkunde 1(2), scheikunde 1(2), biologie 1,2 of economie 1(2). Leerlingen die in 2007 en 2008 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld één tot twee punten hoger op hun herexamen.

Deze week krijgen VWO leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt of leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie als Geneeskunde, organiseert de RUG komend weekend de herexamentraining.

Individuele begeleiding

De herexamentraining wordt dit jaar gehouden op zaterdag 20 en zondag 21 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld vijftien leerlingen) is er per vijf leerlingen één docent aanwezig.
Ook in de afgelopen twee jaar organiseerde de RUG deze tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen waren erg enthousiast en scoorden toen gemiddeld één tot twee punten hoger op hun herexamen.

Inschrijven

De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen € 200,- en zijn inclusief een duidelijke, door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. De dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen in het centrum van Groningen.
Leerlingen kunnnen zich tot uiterlijk vrijdag 19 juni, 20.00 uur inschrijven voor de herexamentraining.  
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven: Examentraining

Noot voor de redactie

Woordvoerders examentraining: Martijn Wieling, m.b.wieling@rug.nl, tel. 06-14108622
Frits van Kouwenhove, j.f.van.kouwenhove@rug.nl, tel. 06-53838777

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 14:43

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...