Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scriptieprijs Fryske Akademy voor Arjen Dijkstra

19 mei 2009

Oud-student geschiedenis Arjen Dijkstra heeft de tweejaarlijkse Skripsjepriis van de Fryske Akademy gewonnen voor zijn
doctoraalscriptie "Het vinden van Oost en West in het Friesland van de zeventiende eeuw. De polemiek tussen Lieuwe Willemsz Graaf (1652-1704) en Bernhardus Fullenius Jr. (1640-1707)". Aan de prijs is een geldbedrag van € 1000 verbonden. Dr. Joop Koopmans (afd. Geschiedenis) was de begeleider van deze scriptie.

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 12 juni a.s. Arjen Dijkstra is momenteel als AIO verbonden aan de Universiteit van Twente. Zijn promotieonderzoek over de sociale en culturele achtergronden van de wiskundebeoefening in Fryslân (17e en 18e eeuw) valt binnen het door NWO gesubsidieerde project "The Uses of Mathematics in the Dutch Republic".

Meer informatie: 058-2343066 of mdevries@fryske-akademy.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.