Scriptieprijs Fryske Akademy voor Arjen Dijkstra

19 mei 2009

Oud-student geschiedenis Arjen Dijkstra heeft de tweejaarlijkse Skripsjepriis van de Fryske Akademy gewonnen voor zijn
doctoraalscriptie "Het vinden van Oost en West in het Friesland van de zeventiende eeuw. De polemiek tussen Lieuwe Willemsz Graaf (1652-1704) en Bernhardus Fullenius Jr. (1640-1707)". Aan de prijs is een geldbedrag van € 1000 verbonden. Dr. Joop Koopmans (afd. Geschiedenis) was de begeleider van deze scriptie.

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 12 juni a.s. Arjen Dijkstra is momenteel als AIO verbonden aan de Universiteit van Twente. Zijn promotieonderzoek over de sociale en culturele achtergronden van de wiskundebeoefening in Fryslân (17e en 18e eeuw) valt binnen het door NWO gesubsidieerde project "The Uses of Mathematics in the Dutch Republic".

Meer informatie: 058-2343066 of mdevries@fryske-akademy.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15