Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scriptieprijs Fryske Akademy voor Arjen Dijkstra

19 mei 2009

Oud-student geschiedenis Arjen Dijkstra heeft de tweejaarlijkse Skripsjepriis van de Fryske Akademy gewonnen voor zijn
doctoraalscriptie "Het vinden van Oost en West in het Friesland van de zeventiende eeuw. De polemiek tussen Lieuwe Willemsz Graaf (1652-1704) en Bernhardus Fullenius Jr. (1640-1707)". Aan de prijs is een geldbedrag van € 1000 verbonden. Dr. Joop Koopmans (afd. Geschiedenis) was de begeleider van deze scriptie.

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 12 juni a.s. Arjen Dijkstra is momenteel als AIO verbonden aan de Universiteit van Twente. Zijn promotieonderzoek over de sociale en culturele achtergronden van de wiskundebeoefening in Fryslân (17e en 18e eeuw) valt binnen het door NWO gesubsidieerde project "The Uses of Mathematics in the Dutch Republic".

Meer informatie: 058-2343066 of mdevries@fryske-akademy.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.