Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Promotie Lude Franke

15 mei 2009

Dinsdag 27 Mei is Lude Franke cum laude gepromoveerd aan de Universiteit van Utrecht op een proefschrift met de titel: "Genome-wide approaches towards identification of susceptibility genes in complex disorders". Lude heeft een proefschrift geschreven waarin hij verschillende nieuwe statistische methoden beschrijft die hij heeft ontwikkeld voor het identificeren van genen voor complexe ziekten. Hij laat ook zien hoe deze methoden succesvol zijn toegepast op een aantal ziektebeelden (autisme, ALS, coeliakie). Lude is sinds kort werkzaam als statisch geneticus binnen onze afdeling en zal deze succesvolle onderzoekslijn in Groningen verder ontwikkelen. Hij gaat binnenkort een aantal maanden naar Londen om te gaan werken met data gegenereerd met nieuwe generatie sequentie technologie.

Promotie Lude Franke
Promotie Lude Franke
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  Nieuwe richtlijnen bij kinderkanker verminderen bijwerkingen en pijn

  Meer aandacht voor het welzijn van kinderen die behandeld worden voor kanker, kan levens redden. Dat stelt kinderarts-in-opleiding Erik Loeffen van het Universitair Medisch Centrum Groningen in zijn proefschrift getiteld “Perfect Pitstops”. ‘In de Formule...