Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie Lude Franke

15 mei 2009

Dinsdag 27 Mei is Lude Franke cum laude gepromoveerd aan de Universiteit van Utrecht op een proefschrift met de titel: "Genome-wide approaches towards identification of susceptibility genes in complex disorders". Lude heeft een proefschrift geschreven waarin hij verschillende nieuwe statistische methoden beschrijft die hij heeft ontwikkeld voor het identificeren van genen voor complexe ziekten. Hij laat ook zien hoe deze methoden succesvol zijn toegepast op een aantal ziektebeelden (autisme, ALS, coeliakie). Lude is sinds kort werkzaam als statisch geneticus binnen onze afdeling en zal deze succesvolle onderzoekslijn in Groningen verder ontwikkelen. Hij gaat binnenkort een aantal maanden naar Londen om te gaan werken met data gegenereerd met nieuwe generatie sequentie technologie.

Promotie Lude Franke
Promotie Lude Franke
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...