Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jelena Prokić krijgt beurs voor dialectonderzoek aan de University of Auckland

25 mei 2009

Jelena Prokić  heeft een beurs voor excellente studenten  van de Stichting Groninger  Universiteitsfonds gekregen. De beurs is bestemd voor een onderzoeksbezoek aan de groep van professor Russell Gray  aan de University of Auckland , Nieuw-Zeeland.

Professor Gray en zijn groep zijn vooraanstaand in de toepassing van fylogenetische methodes op prehistorische vraagstukken betreffende de mens. Daarnaast heeft de groep deze fylogenetische methodes ook succesvol toegepast in onderzoek naar de ontwikkeling van Indo-Europese en Austronesische talen. De resultaten uit deze onderzoeken zijn gebaseerd op de analyse van lexicale data.
Jelena Prokić zal de University of Auckland bezoeken in de periode juni tot augustus 2009. Het doel van haar bezoek is te onderzoeken of de methodes toegepast door de groep van Professor Gray, ook toegepast kunnen worden op fonetische dialectdata. Zij zal pogen om methodes gebruikt voor fylogenetische inferentie, toe te passen op fonetische dialectdata van het
Bul-dialectproject .
Hoewel fylogenetische methodes zijn ontwikkeld voor biologisch onderzoek, worden deze methodes meer en meer toegepast in taalonderzoek. De methodes stellen ons in staat om meer inzicht te krijgen in vragen omtrent taalverandering en taalontwikkeling.

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 11:20

Meer nieuws