Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europese politiek komt naar Groningen

08 mei 2009

Op zaterdagavond 9 mei vindt vanaf 21.00 uur in het Academiegebouw van de RUG de Nacht van Europa plaats. Samen met staatssecretaris Frans Timmermans geven diverse (Euro)politici, artiesten, kunstenaars, journalisten, hoogleraren, sporters, studenten, alumni en andere gasten hun visie op Nederland en Europa. Een avond vol politiek debat, muziek, theater, interviews, cabaret en film. Voor één avond kleurt het Groningse Academiegebouw Europees.

Tijdens de Nacht van Europa zijn o.a. te gast; Jacques Wallage, diverse EU- lijsttrekkers, Meindert Talma, Pieter Hilhorst, Max van den Berg, Mala Vita, Hassen Ozgok, Noisia, Vice Verzen, Aus Greidanus, Paul Slangen, Andrew Makkinga, Gerrit Voerman, Geert Spieker, rector magnificus Frans Zwarts en nog vele anderen.

De Nacht van Europa vormt de afsluiting van de 27 uur van Europa. De 27 uur van Europa trekt op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 27 uur lang, non-stop door Nederland. De tocht start vrijdagavond om 23.00 uur in Amsterdam in de uitzending van Pauw & Witteman en eindigt zaterdagnacht om 2.00 uur in Groningen. Europa vormt het middelpunt van deze reis door Nederland. Tijdens de 27 uur gaat de staatssecretaris in gesprek met bekende en onbekende Nederlanders over de betekenis van Europa voor Nederland.

Toegang voor de Nacht van Europa is gratis. Kaarten ophalen is niet nodig.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...