Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europese politiek komt naar Groningen

08 mei 2009

Op zaterdagavond 9 mei vindt vanaf 21.00 uur in het Academiegebouw van de RUG de Nacht van Europa plaats. Samen met staatssecretaris Frans Timmermans geven diverse (Euro)politici, artiesten, kunstenaars, journalisten, hoogleraren, sporters, studenten, alumni en andere gasten hun visie op Nederland en Europa. Een avond vol politiek debat, muziek, theater, interviews, cabaret en film. Voor één avond kleurt het Groningse Academiegebouw Europees.

Tijdens de Nacht van Europa zijn o.a. te gast; Jacques Wallage, diverse EU- lijsttrekkers, Meindert Talma, Pieter Hilhorst, Max van den Berg, Mala Vita, Hassen Ozgok, Noisia, Vice Verzen, Aus Greidanus, Paul Slangen, Andrew Makkinga, Gerrit Voerman, Geert Spieker, rector magnificus Frans Zwarts en nog vele anderen.

De Nacht van Europa vormt de afsluiting van de 27 uur van Europa. De 27 uur van Europa trekt op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 27 uur lang, non-stop door Nederland. De tocht start vrijdagavond om 23.00 uur in Amsterdam in de uitzending van Pauw & Witteman en eindigt zaterdagnacht om 2.00 uur in Groningen. Europa vormt het middelpunt van deze reis door Nederland. Tijdens de 27 uur gaat de staatssecretaris in gesprek met bekende en onbekende Nederlanders over de betekenis van Europa voor Nederland.

Toegang voor de Nacht van Europa is gratis. Kaarten ophalen is niet nodig.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...