Zes RUG-hoogleraren treden toe tot KNAW

15 mei 2009

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft 28 nieuwe leden gekozen, waarvan er vijf aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn verbonden. Daarnaast is prof. dr. Bernard Stolte, wetenschappelijk directeur van het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome, benoemd tot correspondent. De in totaal ruim tweehonderd gewone leden van de Akademie zijn vooraanstaande wetenschapsbeoefenaren, werkzaam op alle terreinen van het wetenschappelijk onderzoek. De verkiezing gebeurt op grond van wetenschappelijke prestaties.

De KNAW adviseert de regering over ontwikkelingen in de wetenschap, bevordert de nationale en internationale samenwerking op wetenschappelijk gebied, is actief bij de kwaliteitsbeoordeling van wetenschappelijk onderzoek en is verantwoordelijk voor negentien instituten voor wetenschappelijk onderzoek en voor dienstverlening aan de wetenschap.

Nieuwe Groningse leden

Afdeling Letterkunde

- Prof. mr. Willem Zwalve (1949), hooglaar historische ontwikkeling van het recht, Universiteit Leiden en hoogleraar Anglo-Amerikaans recht, Rijksuniversiteit Groningen

Afdeling Natuurkunde

- Prof. dr. Arnold Driessen (1958), hoogleraar moleculaire microbiologie, Rijksuniversiteit Groningen
- Prof. dr. Theunis Piersma (1958), hoogleraar dierecologie, Rijksuniversiteit Groningen, Waddenonderzoeker Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ)
- Prof. dr. Bert Poolman (1959), hoogleraar biochemie, Rijksuniversiteit Groningen
- Prof. dr. Bart van Wees (1961), hoogleraar technische natuurkunde, Rijksuniversiteit Groningen

Zie ook: KNAW-website

Aanvulling 19 mei

Prof. Bernard Stolte correspondent KNAW

Op 15 mei 2009 heeft de KNAW naast 28 gewone leden ook enkele nieuwe correspondenten benoemd, waaronder prof. dr. Bernard Stolte, wetenschappelijk directeur van het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome en honorair hoogleraar Byzantijns recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. De KNAW kent gewone leden, buitenlandse leden en correspondenten; correspondenten zijn in het buitenland wonende Nederlandse leden.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13