Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kees de Bot nieuwe vice-decaan Faculteit der Letteren

25 mei 2009

Het College van Bestuur heeft prof.dr Kees de Bot per 1 juli a.s. benoemd tot vice-decaan van de Faculteit der Letteren. Kees de Bot is hoogleraar Toegepaste Taalwetenschap in onze faculteit. Hij werkte voor zijn komst naar Groningen in 2002 jarenlang aan de Radboud Universiteit, waar hij als hoogleraar ook de nodige bestuurlijke taken op zich nam: hij was onder andere drie jaar ph Onderwijs in het Faculteitsbestuur van de Nijmeegse Letterenfaculteit en twee jaar onderwijsdirecteur.  

Prof. dr. Kees de Bot
Prof. dr. Kees de Bot

De afgelopen jaren was Kees de Bot voorzitter van het afdelingsbestuur Toegepaste taalwetenschap, vier jaar voorzitter van de adviesraad van het onderzoekinstituut CLCG en voorzitter van het bestuur van de onderzoeksschool BCN en van januari 2008 tot juli 2009 directeur van deze onderzoekschool.  

Kees de Bot zal in het Faculteitsbestuur de portefeuilles onderzoek (inclusief graduate school) en internationalisering op zich nemen. De aanstaande decaan, prof.dr Gerry Wakker, neemt de portefeuilles onderwijs en communicatie voor haar rekening.  

Voor meer informatie: Prof.dr Kees de Bot
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 21 november 2018

  Europeana Research Grant awarded to Berber Hagedoorn

  Berber Hagedoorn, Assistant Professor Media Studies at the University of Groningen Centre for Media and Journalism Studies, received the Europeana Research Grant award for her project 'Europeana 1914-1918: AV Storytelling Data in a European Comparative...

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...