Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eureka Boekenprijs 2009 voor Trudy Dehue

26 mei 2009

RUG-hoogleraar Trudy Dehue is met haar boek 'De Depressie-epidemie' een van de twee winnaars van de Eureka Boekenprijs 2009. Deze boekenprijs van NWO is bestemd voor het beste wetenschapsboek van 2008. Uit het juryrapport: 'Dehue laat met dit boek zien dat het mogelijk is in één keer een originele studie te presenteren die zowel wetenschappelijk interessant als maatschappelijk relevant is'.

Ook in 2003 ontving een RUG-hoogleraar (eveneens een gedragswetenschapper) deze prijs: Douwe Draaisma met het boek 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt'. 

 

Lees verder: http://www.rug.nl/gmw/boeken/081006_De_depressie-epidemie

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...