Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eureka Boekenprijs 2009 voor Trudy Dehue

26 mei 2009

RUG-hoogleraar Trudy Dehue is met haar boek 'De Depressie-epidemie' een van de twee winnaars van de Eureka Boekenprijs 2009. Deze boekenprijs van NWO is bestemd voor het beste wetenschapsboek van 2008. Uit het juryrapport: 'Dehue laat met dit boek zien dat het mogelijk is in één keer een originele studie te presenteren die zowel wetenschappelijk interessant als maatschappelijk relevant is'.

Ook in 2003 ontving een RUG-hoogleraar (eveneens een gedragswetenschapper) deze prijs: Douwe Draaisma met het boek 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt'. 

 

Lees verder: http://www.rug.nl/gmw/boeken/081006_De_depressie-epidemie

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.