Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Van interesse komt tijdverlies"

08 mei 2009

Ken je dat gevoel? Tijdens het vertalen beland je in een zin waarin iemand interesse voor een of ander aan de dag legt, en opeens heb je geen idee meer wat het werkwoord ook alweer is dat die interesse het best tot uitdrukking brengt. [...]

Op naar de site Verwante Woorden in Nederlandse kranten. De url (http://www.let.rug.nl/~gosse/SetsTwNC/) is niet erg vlot, maar sla op, bewaar, koester en hoop met mij dat de Rijksuniversiteit Groningen de site de rest van onze dagen online houdt. [...]

Uit: Van interesse komt tijdverlies, een column van Dennis Keesmaat bij het Expertisecentrum Literair Vertalen.

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 11:20

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.