Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Van interesse komt tijdverlies"

08 mei 2009

Ken je dat gevoel? Tijdens het vertalen beland je in een zin waarin iemand interesse voor een of ander aan de dag legt, en opeens heb je geen idee meer wat het werkwoord ook alweer is dat die interesse het best tot uitdrukking brengt. [...]

Op naar de site Verwante Woorden in Nederlandse kranten. De url (http://www.let.rug.nl/~gosse/SetsTwNC/) is niet erg vlot, maar sla op, bewaar, koester en hoop met mij dat de Rijksuniversiteit Groningen de site de rest van onze dagen online houdt. [...]

Uit: Van interesse komt tijdverlies, een column van Dennis Keesmaat bij het Expertisecentrum Literair Vertalen.

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 11:20

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...