Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Albertus Magnus steunt Eric Bleuminkfonds met benefiet actie

27 mei 2009

Een benefiet actie van de studentenvereniging Albertus Magnus heeft een kleine drieduizend euro opgeleverd voor het Eric Bleuminkfonds. De Rijksuniversiteit Groningen finaniert uit dit fonds beurzen voor studenten uit ontwikkelingslanden.

Met een feestelijke open avond met cabaret, dans, live muziek en dj’s wist Albertus eind maart haar societeit tot aan de nok met publiek te vullen. Van elk geconsumeerd biertje werd een gedeelde van de prijs gedoneerd aan het fonds. Dat kon onder meer omdat veel artisten die avond gratis of tegen gereduceerd tarief optraden.  Bovendien organiseerde de vereniging op de benefietavond een loterij met prijzen die gesponsord waren door Groningse winkeliers, een brouwerij en een studentenreisbureau. 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....