Anke van de Berg benoemd tot hoogleraar Moleculaire pathologie van maligne lymfomen

26 mei 2009

Dr. J.H.M. van de Berg is per 1 mei 2009 benoemd tot hoogleraar in de Moleculaire pathologie van maligne lymfomen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt op dit moment bij de afdeling Pathologie van het UMCG. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op het ontrafelen van moleculair genetische en celbiologische mechanismen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van lymfomen.

Anke van de Berg (Lichtenvoorde, 1963) promoveerde in Groningen in 1996 cum laude tot doctor in de Medische Wetenschappen. Zij werkte daarna als onderzoeker/uhd-er bij de afdeling Pathologie in het UMCG en deed postdoc onderzoek in Pennsylvania Medical School en het NIH te Bethesda, USA.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13