Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anke van de Berg benoemd tot hoogleraar Moleculaire pathologie van maligne lymfomen

26 mei 2009

Dr. J.H.M. van de Berg is per 1 mei 2009 benoemd tot hoogleraar in de Moleculaire pathologie van maligne lymfomen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt op dit moment bij de afdeling Pathologie van het UMCG. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op het ontrafelen van moleculair genetische en celbiologische mechanismen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van lymfomen.

Anke van de Berg (Lichtenvoorde, 1963) promoveerde in Groningen in 1996 cum laude tot doctor in de Medische Wetenschappen. Zij werkte daarna als onderzoeker/uhd-er bij de afdeling Pathologie in het UMCG en deed postdoc onderzoek in Pennsylvania Medical School en het NIH te Bethesda, USA.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....