Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anke van de Berg benoemd tot hoogleraar Moleculaire pathologie van maligne lymfomen

26 mei 2009

Dr. J.H.M. van de Berg is per 1 mei 2009 benoemd tot hoogleraar in de Moleculaire pathologie van maligne lymfomen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt op dit moment bij de afdeling Pathologie van het UMCG. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op het ontrafelen van moleculair genetische en celbiologische mechanismen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van lymfomen.

Anke van de Berg (Lichtenvoorde, 1963) promoveerde in Groningen in 1996 cum laude tot doctor in de Medische Wetenschappen. Zij werkte daarna als onderzoeker/uhd-er bij de afdeling Pathologie in het UMCG en deed postdoc onderzoek in Pennsylvania Medical School en het NIH te Bethesda, USA.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...