Albert Suurmeijer benoemd tot hoogleraar Pathologie

14 mei 2009

Dr. A.J.H. Suurmeijer is per 1 mei 2009 benoemd tot hoogleraar Pathologie, in het bijzonder de diagnostiek van weke delen tumoren en cardiovasculaire aandoeningen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt bij de afdeling Pathologie van het UMCG. Zijn onderzoek richt zich vooral op het verbeteren van diagnostische methodieken voor de classificatie en prognose van weke delen .

Albert Suurmeijer (Veendam, 1955) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1984 tot doctor in de Medische Wetenschappen. Hij werkte daarna als hoofd van de afdeling Pathologie van het Martiniziekenhuis. Vanaf 1998 is hij als patholoog verbonden aan de afdeling Pathologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13