Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Albert Suurmeijer benoemd tot hoogleraar Pathologie

14 mei 2009

Dr. A.J.H. Suurmeijer is per 1 mei 2009 benoemd tot hoogleraar Pathologie, in het bijzonder de diagnostiek van weke delen tumoren en cardiovasculaire aandoeningen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt bij de afdeling Pathologie van het UMCG. Zijn onderzoek richt zich vooral op het verbeteren van diagnostische methodieken voor de classificatie en prognose van weke delen .

Albert Suurmeijer (Veendam, 1955) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1984 tot doctor in de Medische Wetenschappen. Hij werkte daarna als hoofd van de afdeling Pathologie van het Martiniziekenhuis. Vanaf 1998 is hij als patholoog verbonden aan de afdeling Pathologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 20 februari 2018

  Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

  Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een...