Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Albert Suurmeijer benoemd tot hoogleraar Pathologie

14 mei 2009

Dr. A.J.H. Suurmeijer is per 1 mei 2009 benoemd tot hoogleraar Pathologie, in het bijzonder de diagnostiek van weke delen tumoren en cardiovasculaire aandoeningen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt bij de afdeling Pathologie van het UMCG. Zijn onderzoek richt zich vooral op het verbeteren van diagnostische methodieken voor de classificatie en prognose van weke delen .

Albert Suurmeijer (Veendam, 1955) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1984 tot doctor in de Medische Wetenschappen. Hij werkte daarna als hoofd van de afdeling Pathologie van het Martiniziekenhuis. Vanaf 1998 is hij als patholoog verbonden aan de afdeling Pathologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 oktober 2018

  € 4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten

  Een onderzoeksnetwerk, geleid door Barbara Bakker en Terry Derks van de afdeling kindergeneeskunde van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van € 4 miljoen. Hiermee kunnen zij vijftien jonge onderzoekers aantrekken, die onderzoek gaan doen naar...

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.