Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Henk Peer-prijs voor Anthea van Os

19 mei 2009

Anthea van Os (24), student aan de lerarenopleiding economie en bedrijfswetenschappen aan de RUG, heeft de eerste prijs gewonnen in een landelijke wedstrijd van de Open Universiteit. Het gaat om de Henk Peer-prijs voor innovatie op het gebied van het economisch middelbaar onderwijs. Van Os bracht de verschillende stappen van een bedrijfskolom - van schapenboer tot consument - in beeld door er een papieren kubus van te maken, die leerlingen zelf in elkaar moesten knutselen. Hierin kwamen lastige economische begrippen als differentiatie en parallellisatie aan de orde.

 
Van Os is momenteel leraar in opleiding op CSG Liudger in Drachten. Na haar afstuderen aan de RUG wil ze een jaar doceren in Nieuw-Zeeland. Ze werkt in haar lessen bij voorkeur met vernieuwende vormen die het vak economie aansprekend maken en die dichtbij de leerlingen staan. Van Os won in de categorie ‘studenten’, waarin voor de finale drie personen waren genomineerd.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 20 februari 2018

  Opinie: Hoge economische groei maskeert oude en nieuwe problemen

  De recente, met gejuich ontvangen economische groeicijfers maskeren dat er te weinig is gedaan om de oorzaken van de laatste crisis en groeiende problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. Dat schrijven hoogleraren Steven Brakman en Harry Garretsen vandaag...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...