Henk Peer-prijs voor Anthea van Os

19 mei 2009

Anthea van Os (24), student aan de lerarenopleiding economie en bedrijfswetenschappen aan de RUG, heeft de eerste prijs gewonnen in een landelijke wedstrijd van de Open Universiteit. Het gaat om de Henk Peer-prijs voor innovatie op het gebied van het economisch middelbaar onderwijs. Van Os bracht de verschillende stappen van een bedrijfskolom - van schapenboer tot consument - in beeld door er een papieren kubus van te maken, die leerlingen zelf in elkaar moesten knutselen. Hierin kwamen lastige economische begrippen als differentiatie en parallellisatie aan de orde.

Van Os is momenteel leraar in opleiding op CSG Liudger in Drachten. Na haar afstuderen aan de RUG wil ze een jaar doceren in Nieuw-Zeeland. Ze werkt in haar lessen bij voorkeur met vernieuwende vormen die het vak economie aansprekend maken en die dichtbij de leerlingen staan. Van Os won in de categorie ‘studenten’, waarin voor de finale drie personen waren genomineerd.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13