Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Henk Peer-prijs voor Anthea van Os

19 mei 2009

Anthea van Os (24), student aan de lerarenopleiding economie en bedrijfswetenschappen aan de RUG, heeft de eerste prijs gewonnen in een landelijke wedstrijd van de Open Universiteit. Het gaat om de Henk Peer-prijs voor innovatie op het gebied van het economisch middelbaar onderwijs. Van Os bracht de verschillende stappen van een bedrijfskolom - van schapenboer tot consument - in beeld door er een papieren kubus van te maken, die leerlingen zelf in elkaar moesten knutselen. Hierin kwamen lastige economische begrippen als differentiatie en parallellisatie aan de orde.

 
Van Os is momenteel leraar in opleiding op CSG Liudger in Drachten. Na haar afstuderen aan de RUG wil ze een jaar doceren in Nieuw-Zeeland. Ze werkt in haar lessen bij voorkeur met vernieuwende vormen die het vak economie aansprekend maken en die dichtbij de leerlingen staan. Van Os won in de categorie ‘studenten’, waarin voor de finale drie personen waren genomineerd.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...