Ben Maassen benoemd tot adjunct-hoogleraar Dyslexie

08 mei 2009

Ben Maassen is per 1 april 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Dyslexie bij de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, met een nevenbenoeming bij de Faculteit Medische Wetenschappen/Universitair Medisch Centrum Groningen.

Maassen richt zijn onderzoek, onderwijs, en klinisch werk op de neurocognitieve en neurolinguïstische achtergronden van taal- en spraakontwikkeling, en stoornissen in die ontwikkeling, met daarbij als bijzonder aandachtspunt dyslexie. Dit laatste is ingebed in het 'Dutch Dyslexia Programme', een door NWO gefinancierd samenwerkingsproject van de universiteiten van Groningen, Amsterdam en Nijmegen, waarin kinderen vanaf de leeftijd van 2 maanden tot 10 jaar worden onderzocht op mogelijke voorlopers van dyslexie in de auditieve, visuele, en taal- en spraakfuncties. Hersenonderzoek maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit en zal in de samenwerking tussen Neurolinguistiek-Letteren en UMCG (onderzoeksinstituten CLCG en BCN) met kracht worden gecontinueerd. Een benoeming tot adjunct-hoogleraar is bedoeld als aanloop naar een gewoon hoogleraarschap.

Lees verder: http://www.rug.nl/let/nieuws/LetArchief/2009/BenoemingMaassen

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13