Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Pionic fusion in light-ion systems

11 mei 2009

Promotie: mw. L. Joulaeizadeh, 16.15 uur, uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Pionic fusion in light-ion systems

Promotor(s): prof.dr. H. Löhner

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Tijdens haar onderzoek verrichtte Leila Joulaeizadeh metingen aan het pi-meson. Dit pi-meson (oftewel pion) speelt een belangrijke rol in het modelleren van de sterke wisselwerking, het verklaren van kernstructuur en de wisselwerking tussen nucleonen.

Leila Joulaeizadeh (Iran, 1978) studeerde aan de Isfahan University of Technology. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Kernfysisch Versneller Instituut in Groningen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.