Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chemical labeling for the analysis of proteins, peptides and metabolites bij mass spectrometry

11 mei 2009

Promotie: N.J-R. Abello, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Chemical labeling for the analysis of proteins, peptides and metabolites bij mass spectrometry

Promotor(s): prof.dr. R.P.H. Bischoff, prof.dr. D.S. Postma

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

 

Het proefschrift van Nicolas Abello beschrijft methodologie voor de analyse van eiwitten, peptiden en metabolieten met LC-MS (Liquid Chromatography – Mass Spectrometry), waarbij de nadruk ligt op de toepassing van chemische labeling voor kwantificering of affiniteitsverrijking. Het onderzoek laat zien dat LC-MS een krachtige techniek is voor het bestuderen van elastine-afgeleide peptiden, alhoewel, aldus Abello, ‘een dergelijke studie een analytische uitdaging blijft’.

 

Nicolas Abello (Frankrijk, 1979) studeerde biotechnologie aan het Institut National Polytechnique de Lorraine. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Analytical Biochemistry. Abello gaat werken bij PRA International (Zuidlaren).

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...