11 mei 2009

Promotie: N.J-R. Abello, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Chemical labeling for the analysis of proteins, peptides and metabolites bij mass spectrometry

Promotor(s): prof.dr. R.P.H. Bischoff, prof.dr. D.S. Postma

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Het proefschrift van Nicolas Abello beschrijft methodologie voor de analyse van eiwitten, peptiden en metabolieten met LC-MS (Liquid Chromatography – Mass Spectrometry), waarbij de nadruk ligt op de toepassing van chemische labeling voor kwantificering of affiniteitsverrijking. Het onderzoek laat zien dat LC-MS een krachtige techniek is voor het bestuderen van elastine-afgeleide peptiden, alhoewel, aldus Abello, ‘een dergelijke studie een analytische uitdaging blijft’.

Nicolas Abello (Frankrijk, 1979) studeerde biotechnologie aan het Institut National Polytechnique de Lorraine. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Analytical Biochemistry. Abello gaat werken bij PRA International (Zuidlaren).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:38
printOok beschikbaar in het: English