Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-lustrumfietstocht start met kanonschot

04 mei 2009

Zaterdag 16 mei start om 10.00 uur bij het 100-jarige Academiegebouw een boeiende RUG-lustrumfietstocht, georganiseerd door het lustrumbureau van de Rijksuniversiteit Groningen. Niet alleen medewerkers en studenten kunnen hieraan meedoen, maar ook de bewoners van Stad en Ommeland zijn van harte welkom. De fietstocht is gratis en vormt een onderdeel van de viering van de 395e verjaardag van de universiteit.

De RUG-lustrumfietstocht is een toegankelijke fietstocht die van start gaat met een heus kanonschot en waar men onderweg allerlei historische, populair wetenschappelijke en muzikale verrassingen tegenkomt. Rondleidingen in het Academiegebouw, wetenschapsspelletje in de Bernoulliborg en muziek in Aduard. Kortom genoeg te doen en te zien, ook voor kinderen.

Van het Academiegebouw gaat de route naar de Bernoulliborg op het Zernikecomplex, de Discoverybus en het Kloostermuseum Sint Bernardushof en de abdij te Aduard, de geboorteplaats van de Rijksuniversiteit Groningen. In de tuin van het museum wordt een gratis lunch aangeboden door Deli XL. De terugweg gaat via de wierde te Fransum, waar de natuurgidsen van het Wierdemuseum verhalen over de ontwikkeling van het landschap, dan naar Groningen met een bezoek aan het Neuro Imaging Center van het UMCG met als finish het Universiteitsmuseum.

De route is in een eigen tempo te fietsen. Wie de route geheel fietst, krijgt bij het Universiteitsmuseum een verrassing.

Tijden

De opening van de fietstocht is om 10.00 uur bij het Academiegebouw. Er kan gestart worden tussen 10.00 tot 12.00 uur. De finish is uiterlijk om 18.00 uur bij het Universiteitsmusem.

Kosten

Deelnemen aan de RUG Lustrumfietstocht kost niets en is vrij voor iedereen. Je kunt je met familie, vrienden, buren en kennissen opgeven.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...