Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG werkt zich in het zweet voor Right To Play

21 april 2009

Van 20 april tot en met 8 juni kunnen studenten, medewerkers en alumni van de Rijksuniversiteit Groningen gratis sporten bij het Sportcentrum om zo geld voor het goede doel Right To Play binnen te halen. Het project, 395 Zweet, is opgezet in het kader van de viering van het 79ste lustrum van de universiteit in samenwerking met Menzis, het Sportcentrum en de ACLO.

Medewerkers, studenten en alumni verbranden calorieën door gratis verschillende sporten te beoefenen zoals fitnessen, zwemmen, spinnen en hardlopen. In een speciaal stempelboekje en via de lustrumwebsite wordt bijgehouden hoeveel calorieën de deelnemers verbrand hebben. Bij een vol stempelboekje, wat gelijk staat aan ongeveer 3.950 verbrande kilocalorieën en zes uur sporten, gaat er een donatie naar het goede doel Right To Play. Right To Play is een internationale humanitaire organisatie die ernaar streeft alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen.

Introductie

De Rijksuniversiteit Groningen wil met het project ‘395 Zweet’ het beoefenen van sport stimuleren onder haar studenten en medewerkers. Sport is een belangrijke bezigheid om gezond te blijven. Het werkt ontstressend, verbetert de lichamelijke gesteldheid en brengt een sociaal karakter met zich mee. Met ‘395 Zweet’ worden medewerkers, studenten en alumni geïntroduceerd in de vele breedtesporten die in Groningen kunnen worden beoefend.

De Nacht van Groningen

Naast het project ‘395 Zweet’ worden er in het kader van de 395ste verjaardag van de universiteit nog enkele andere sportevenementen aangeboden voor studenten en medewerkers. Tijdens het loopevenement De Nacht van Groningen wordt en een speciaal universiteitsklassement bijgehouden en ter voorbereiding worden er loopclinics georganiseerd. Daarnaast vindt er een 395 kilometerlange fietstour naar Oldenburg plaats in het Hemelvaartsweekend en wordt er een fietstocht langs verschillende universitaire gebouwen georganiseerd. Tot slot worden sport en wetenschap gecombineerd op 4 juni tijdens het Sports Meet Science Congres.

Programma
20 april t/m 8 juni: 395 Zweet. Meer informatie hierover vindt u op de website.
11 en 18 mei: Loopclinics o.l.v. Adriënne Herzog en Gerard Nijboer
20 april en 18 mei: ACLO Vitalisloop
16 mei: RUG Lustrumfietstocht. 39,5 kilometerlange fietstocht langs verschillende universitaire gebouwen.
21 mei: Nacht van Groningen met universiteitsklassement
22 t/m 24 mei: Ubbo Emmius Wielertour. Tour van 395 km naar Oldenburg.
4 juni: Sports Meet Science Congres

Meer informatie: www.rug.nl/lustrum/

Noot voor de pers

Informatiet: lustrumcoördinator Bianca Pander, b.i.pander@rug.nl, 050-363 2525

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...