Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energiebesparende maatregelen en ondergrondse energieopslag in de praktijk

27 april 2009

Symposium: Energiebesparende maatregelen en ondergrondse energieopslag in de praktijk

Datum: maandag 27 april 2009

Plaats: Bernoulliborg, Zernikecomplex, Groningen

 

Uitputting van energievoorraden en constant toenemende energieprijzen dwingen mens en organisatie om de energieconsumptie zoveel mogelijk te beperken. In de milieubeleidsverklaring van de Rijksuniversiteit Groningen stelt zij zich als maatschappelijk verantwoorde instelling ten doel duurzame ontwikkeling in alle op de universiteit van toepassing zijnde facetten te bevorderen (www.rug.nl/duurzaamheid). Een van de doelstellingen in de verklaring is dat de Rijksuniversiteit Groningen de inspanningsverplichting aangaat tot het verbeteren van de energie-efficiëntie met 2% per jaar in de periode 2008 tot 2020.

Warmte-Koude-Opslag in de bodem is een milieuvriendelijk en energiebesparend alternatief voor een conventionele koelinstallatie. Op het Zernike-terrein is een grootschalige Warmte-Koude-Opslag aangebracht, waarop acht gebouwen van zowel de Rijksuniversiteit als de Hanzehogeschool Groningen worden aangesloten.

Lees verder: http://www.rug.nl/bureau/expertisecentra/amd/dataNieuws/bericht090318

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...