Energiebesparende maatregelen en ondergrondse energieopslag in de praktijk

27 april 2009

Symposium: Energiebesparende maatregelen en ondergrondse energieopslag in de praktijk

Datum: maandag 27 april 2009

Plaats: Bernoulliborg, Zernikecomplex, Groningen

Uitputting van energievoorraden en constant toenemende energieprijzen dwingen mens en organisatie om de energieconsumptie zoveel mogelijk te beperken. In de milieubeleidsverklaring van de Rijksuniversiteit Groningen stelt zij zich als maatschappelijk verantwoorde instelling ten doel duurzame ontwikkeling in alle op de universiteit van toepassing zijnde facetten te bevorderen (www.rug.nl/duurzaamheid). Een van de doelstellingen in de verklaring is dat de Rijksuniversiteit Groningen de inspanningsverplichting aangaat tot het verbeteren van de energie-efficiëntie met 2% per jaar in de periode 2008 tot 2020.

Warmte-Koude-Opslag in de bodem is een milieuvriendelijk en energiebesparend alternatief voor een conventionele koelinstallatie. Op het Zernike-terrein is een grootschalige Warmte-Koude-Opslag aangebracht, waarop acht gebouwen van zowel de Rijksuniversiteit als de Hanzehogeschool Groningen worden aangesloten.

Lees verder: http://www.rug.nl/bureau/expertisecentra/amd/dataNieuws/bericht090318

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13