Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energiebesparende maatregelen en ondergrondse energieopslag in de praktijk

27 april 2009

Symposium: Energiebesparende maatregelen en ondergrondse energieopslag in de praktijk

Datum: maandag 27 april 2009

Plaats: Bernoulliborg, Zernikecomplex, Groningen

 

Uitputting van energievoorraden en constant toenemende energieprijzen dwingen mens en organisatie om de energieconsumptie zoveel mogelijk te beperken. In de milieubeleidsverklaring van de Rijksuniversiteit Groningen stelt zij zich als maatschappelijk verantwoorde instelling ten doel duurzame ontwikkeling in alle op de universiteit van toepassing zijnde facetten te bevorderen (www.rug.nl/duurzaamheid). Een van de doelstellingen in de verklaring is dat de Rijksuniversiteit Groningen de inspanningsverplichting aangaat tot het verbeteren van de energie-efficiëntie met 2% per jaar in de periode 2008 tot 2020.

Warmte-Koude-Opslag in de bodem is een milieuvriendelijk en energiebesparend alternatief voor een conventionele koelinstallatie. Op het Zernike-terrein is een grootschalige Warmte-Koude-Opslag aangebracht, waarop acht gebouwen van zowel de Rijksuniversiteit als de Hanzehogeschool Groningen worden aangesloten.

Lees verder: http://www.rug.nl/bureau/expertisecentra/amd/dataNieuws/bericht090318

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.