Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energiebesparende maatregelen en ondergrondse energieopslag in de praktijk

27 april 2009

Symposium: Energiebesparende maatregelen en ondergrondse energieopslag in de praktijk

Datum: maandag 27 april 2009

Plaats: Bernoulliborg, Zernikecomplex, Groningen

 

Uitputting van energievoorraden en constant toenemende energieprijzen dwingen mens en organisatie om de energieconsumptie zoveel mogelijk te beperken. In de milieubeleidsverklaring van de Rijksuniversiteit Groningen stelt zij zich als maatschappelijk verantwoorde instelling ten doel duurzame ontwikkeling in alle op de universiteit van toepassing zijnde facetten te bevorderen (www.rug.nl/duurzaamheid). Een van de doelstellingen in de verklaring is dat de Rijksuniversiteit Groningen de inspanningsverplichting aangaat tot het verbeteren van de energie-efficiëntie met 2% per jaar in de periode 2008 tot 2020.

Warmte-Koude-Opslag in de bodem is een milieuvriendelijk en energiebesparend alternatief voor een conventionele koelinstallatie. Op het Zernike-terrein is een grootschalige Warmte-Koude-Opslag aangebracht, waarop acht gebouwen van zowel de Rijksuniversiteit als de Hanzehogeschool Groningen worden aangesloten.

Lees verder: http://www.rug.nl/bureau/expertisecentra/amd/dataNieuws/bericht090318

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...