Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lou de Leij benoemd tot Dean Graduate Schools

14 april 2009

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit heeft prof.dr. L.F.M.H. de Leij benoemd als Dean Graduate Schools. De Leij, hoogleraar medische biologie, gaat deze taak een dag per week vervullen, naast zijn vice-decanaat bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

De Rijksuniversiteit Groningen dient te beschikken over een herkenbaar ‘graduate profile’ dat het onderzoeksaspect van Groningen als onderzoeksuniversiteit onderstreept. Om dit te bevorderen zijn binnen de Rijksuniversiteit Groningen vanaf 1 januari 2009 negen facultaire Graduate Schools actief. Deze scholen omvatten een of meerdere op onderzoek gerichte masteropleidingen en aansluitende promotietrajecten. Iedere facultaire Graduate School heeft een directeur die verantwoordelijk is voor het onderwijs aan en de begeleiding van de binnen hun school aanwezige researchmasterstudenten en promovendi. De samenwerking tussen de Groningse Graduate Schools wordt centraal gecoördineerd.

De Dean Graduate Schools is verantwoordelijk voor de gezamenlijke profilering van de Groningse Graduate Schools in nationaal en internationaal opzicht. Hij draagt zorg voor de gezamenlijkheid in het model van de Graduate Schools, onder andere door het organiseren van gemeenschappelijke werving en marketing rondom de Groningse Graduate Schools, het vaststellen van gemeenschappelijke kwaliteitscriteria voor opleiding en begeleiding van promovendi en het aanbieden van een RUG-breed georganiseerd onderwijs in ‘generic skills’.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...