Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van hongersnood naar voedselcrisis - Lessen en limieten van de 'Europese ervaring'

22 april 2009

Colloquium: Economische en Sociale Geschiedenis

Titel: Van hongersnood naar voedselcrisis - Lessen en limieten van de 'Europese ervaring'

Plaats: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Datum en tijd: 22 april 2009, 16.15-17.30

 

In het begin van de 21ste eeuw wordt de wereld geconfronteerd met wat beschouwd wordt als de eerste globale voedselcrisis. In deze lezing wordt ingegaan op de vraag wat er nieuw is aan deze spanningen op de voedselmarkt. Wat is het verband met het verdwijnen van de meer regionale hongersnoden uit het verleden? Hoe gingen en gaan samenlevingen om met de vraag naar 'voedselzekerheid'? Wat is de impact van het verdwijnen van de 'traditionele' boerensamenlevingen? En wat kunnen we leren uit het Europese verhaal? In zijn lezing gaat Eric Vanhaute in op de vroegere en hedendaagse verbanden tussen de productie van voedsel en de productie van honger.

Eric Vanhaute is hoogleraar economische en sociale geschiedenis en wereldgeschiedenis aan de Universiteit Gent.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws