Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strijd om meeste kennis tijdens Grote Groninger Pubquiz

21 april 2009

Aankomende donderdag 23 april 2009 strijden zes teams uit Stad en Ommeland in de finale van de Grote Groninger Pubquiz, die in het kader van de 395ste verjaardag van de Rijksuniversiteit Groningen wordt georganiseerd. De zes teams vertegenwoordigen allemaal een groep uit Groningen. Zo is er een team Stadjers, een team studenten en een team gemeentebestuurders. Naast deze teams doet het publiek ook actief mee door het spelen van het spel ‘baretje op, baretje af’.

De verschillende teams beantwoorden vragen uit de vijf kennisgebieden alfa-, beta- en gammawetenschappen, stad en universiteit. De deelnemers moeten meerkeuzevragen beantwoorden, maar ook open vragen, die beantwoord worden door het team dat het snelst op de knop drukt. Quizmaster Frank den Hollander (ook wel bekend als Rooie Rinus) presenteert de avond, samen met zijn charmante assistente Rachel.

De zes deelnemende teams bestaan uit Stadjers, onderzoekers, gemeentebestuurders, studenten, universitaire bestuurders en hoogleraren. Het team Stadjers wordt geleid door ‘Stadjer van het Jaar’ Beno Hofman en is geselecteerd via een voorronde in het Dagblad van het Noorden. Voor de studenten vond twee weken geleden een voorronde plaats op de sociëteit van Vindicat. Als winnaar kwam Groninger Studenten Schaatsvereniging Tjas uit de bus. Ook voor de selectie van het team van onderzoekers werd een voorronde georganiseerd. Vanuit het Openbaar Bestuur van de Gemeente Groningen nemen Frank de Vries, Mark Boumans, Martine Visser en Joan Stam deel aan de quiz.

Het team dat donderdag in Huize Maas de meeste vragen goed weet te beantwoorden, gaat naar huis met de eeuwige roem en een wisselbokaal. 

Grote Groninger Pubquiz
Donderdag 23 april
20.00 uur, Huize Maas

Noot voor de pers

Informatiet: lustrumcoördinator Bianca Pander, b.i.pander@rug.nl, 050-363 2525

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws