Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strijd om meeste kennis tijdens Grote Groninger Pubquiz

21 april 2009

Aankomende donderdag 23 april 2009 strijden zes teams uit Stad en Ommeland in de finale van de Grote Groninger Pubquiz, die in het kader van de 395ste verjaardag van de Rijksuniversiteit Groningen wordt georganiseerd. De zes teams vertegenwoordigen allemaal een groep uit Groningen. Zo is er een team Stadjers, een team studenten en een team gemeentebestuurders. Naast deze teams doet het publiek ook actief mee door het spelen van het spel ‘baretje op, baretje af’.

De verschillende teams beantwoorden vragen uit de vijf kennisgebieden alfa-, beta- en gammawetenschappen, stad en universiteit. De deelnemers moeten meerkeuzevragen beantwoorden, maar ook open vragen, die beantwoord worden door het team dat het snelst op de knop drukt. Quizmaster Frank den Hollander (ook wel bekend als Rooie Rinus) presenteert de avond, samen met zijn charmante assistente Rachel.

De zes deelnemende teams bestaan uit Stadjers, onderzoekers, gemeentebestuurders, studenten, universitaire bestuurders en hoogleraren. Het team Stadjers wordt geleid door ‘Stadjer van het Jaar’ Beno Hofman en is geselecteerd via een voorronde in het Dagblad van het Noorden. Voor de studenten vond twee weken geleden een voorronde plaats op de sociëteit van Vindicat. Als winnaar kwam Groninger Studenten Schaatsvereniging Tjas uit de bus. Ook voor de selectie van het team van onderzoekers werd een voorronde georganiseerd. Vanuit het Openbaar Bestuur van de Gemeente Groningen nemen Frank de Vries, Mark Boumans, Martine Visser en Joan Stam deel aan de quiz.

Het team dat donderdag in Huize Maas de meeste vragen goed weet te beantwoorden, gaat naar huis met de eeuwige roem en een wisselbokaal. 

Grote Groninger Pubquiz
Donderdag 23 april
20.00 uur, Huize Maas

Noot voor de pers

Informatiet: lustrumcoördinator Bianca Pander, b.i.pander@rug.nl, 050-363 2525

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...