Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijk bezoek aan Rijksuniversiteit Groningen op 23 april

08 april 2009

Als onderdeel van het officiële staatsbezoek dat het Zweedse koningspaar in april aan Nederland brengt, zullen Koning Carl XVI Gustaf en Koningin Silvia in gezelschap van Koningin Beatrix op 23 april te gast zijn bij de Rijksuniversiteit Groningen. Het gezelschap wordt in de loop van de middag ontvangen in het Academiegebouw, waar een ontmoeting met studenten en medewerkers van de universiteit zal zijn.

Bij de ontvangst zullen leden van studentenverenigingen op het Academieplein een erehaag met vaandels vormen. Na een woord van welkom door Rector Magnificus prof. dr. Frans Zwarts, krijgt het gezelschap uitleg over de opzet van grootschalig medisch onderzoek in het kader van het programma Healthy Ageing en over onderzoek op het gebied van evolutionaire biologie. Vervolgens worden de gasten geïnformeerd over de laatste stand van zaken in het onderzoek van het Willem Barentsz Poolinstituut naar klimaatsverandering. Het laatste onderdeel is een ontmoeting in de Curatorenkamer met Zweedse studenten die in Groningen studeren, studenten Scandinavistiek van de Rijksuniversiteit Groningen en de studenten en medewerkers die de samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen met de universiteit van Uppsala vorm hebben gegeven.

Noot voor de pers

- Meer informatie: Piet Bouma, hoofd Communicatie Rijksuniversiteit Groningen, tel 050-363 5445, e-mail: p.bouma@rug.nl
- Vertegenwoordigers van de media die het bezoek willen bijwonen, worden verzocht zich uiterlijk donderdag 16 april, 12.00 uur aan te melden via rvd.pers@minaz.nl onder vermelding van na(a)m(en), functie, medium.
- Zie ook: persbericht Rijksvoorlichtingsdienst (d.d. 23 maart 2009)

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...