Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijk bezoek aan Rijksuniversiteit Groningen op 23 april

08 april 2009

Als onderdeel van het officiële staatsbezoek dat het Zweedse koningspaar in april aan Nederland brengt, zullen Koning Carl XVI Gustaf en Koningin Silvia in gezelschap van Koningin Beatrix op 23 april te gast zijn bij de Rijksuniversiteit Groningen. Het gezelschap wordt in de loop van de middag ontvangen in het Academiegebouw, waar een ontmoeting met studenten en medewerkers van de universiteit zal zijn.

Bij de ontvangst zullen leden van studentenverenigingen op het Academieplein een erehaag met vaandels vormen. Na een woord van welkom door Rector Magnificus prof. dr. Frans Zwarts, krijgt het gezelschap uitleg over de opzet van grootschalig medisch onderzoek in het kader van het programma Healthy Ageing en over onderzoek op het gebied van evolutionaire biologie. Vervolgens worden de gasten geïnformeerd over de laatste stand van zaken in het onderzoek van het Willem Barentsz Poolinstituut naar klimaatsverandering. Het laatste onderdeel is een ontmoeting in de Curatorenkamer met Zweedse studenten die in Groningen studeren, studenten Scandinavistiek van de Rijksuniversiteit Groningen en de studenten en medewerkers die de samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen met de universiteit van Uppsala vorm hebben gegeven.

Noot voor de pers

- Meer informatie: Piet Bouma, hoofd Communicatie Rijksuniversiteit Groningen, tel 050-363 5445, e-mail: p.bouma@rug.nl
- Vertegenwoordigers van de media die het bezoek willen bijwonen, worden verzocht zich uiterlijk donderdag 16 april, 12.00 uur aan te melden via rvd.pers@minaz.nl onder vermelding van na(a)m(en), functie, medium.
- Zie ook: persbericht Rijksvoorlichtingsdienst (d.d. 23 maart 2009)

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27
printView this page in: English

Meer nieuws