Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. W.J.M. de Haan: 'Schietpartij in Duitsland past in bekend patroon'

19 maart 2009

De schietpartij in het Duitse Winnenden waarbij een 17-jarige scholier in korte tijd 15 mensen doodschoot, past in het patroon dat we kennen uit onderzoek naar oorzaken en achtergronden van dit type geweld. Dat zeg criminoloog prof. dr. Willem de Haan in een interview op Radio1 in het AVRO-programma De Praktijk van 19 maart 2009.

Het Algemeen Dagblad publiceerde op 13 maart een interview met prof. De Haan over dit onderwerp en hoe hiermee om te gaan op scholen.

Ook op Kennisdebat, een onderdeel van de website van de RUG, wordt aandacht aan het incident besteed.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...