Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Psychologie studente Willeke Hauwen wint prestigieuze David van Lennep Scriptieprijs

02 maart 2009
prijswinnaars
prijswinnaars

Psychologie studente Willeke Hauwen (AOP) heeft de prestigieuze NSVP David van Lennep scriptieprijs gewonnen voor haar scriptie "De stressverminderende werking van een affiliatieve humor interventie".

Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan drie jonge gedragswetenschappers voor uitzonderlijk goede scripties op het gebied van de psychologie van arbeid en organisatie. De prijs is een van de middelen waarmee de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek de ontwikkeling en toepassing van de psychologie op het terrein van arbeid, beroep en organisatie wil bevorderen. Voor de scriptieschrijvers, die in het begin van hun carrière staan, is de prijs een aansporing om op de ingeslagen weg door te gaan en zich in te zetten voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied. De prijs bedraagt 3500 euro voor elke prijswinnaar. De universitair begeleiders strijden vooral om de eer. De sectie die de student heeft begeleid, krijgt echter ook een financiële beloning, te weten een geldbedrag van 1500 euro.

Dr. Annet de Lange was de dagelijks begeleider van haar scriptie en reageerde met de woorden: "Willeke heeft een ontzettend mooi en innovatief experiment succesvol en zelfstandig opgezet. Ik ben dan ook erg trots op haar dat ze deze prijs in de wacht heeft weten te slepen"

 

Meer informatie op: www.nsvp.nl

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:14

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...