Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van Swinderenprijs voor dr. Valeria Gazzola

18 maart 2009

De Van Swinderenprijs van het Koninklijk Natuurkundig Genootschap is dinsdag 17 maart 2009 uitgereikt aan mw. dr. Valeria Gazzola.

De Van Swinderenprijs, waaraan een bedrag van 2250 euro is verbonden, wordt jaarlijks toegekend voor de beste samenvatting van een natuurwetenschappelijk of medische proefschrift dat in het voorafgaande jaar verdedigd is aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dr. Gazzola promoveerde in oktober 2007 op een onderzoek naar spiegelneuronen. Komend voorjaar treedt zij op in een aflevering over Wetenschap & Hersenen in de nieuwe serie van het wetenschapsprogramma AdamsAppel.

Meer informatie:

- Over de promotie
- Volledige tekst proefschrift

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 16:57
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...