Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van Swinderenprijs voor dr. Valeria Gazzola

18 maart 2009

De Van Swinderenprijs van het Koninklijk Natuurkundig Genootschap is dinsdag 17 maart 2009 uitgereikt aan mw. dr. Valeria Gazzola.

De Van Swinderenprijs, waaraan een bedrag van 2250 euro is verbonden, wordt jaarlijks toegekend voor de beste samenvatting van een natuurwetenschappelijk of medische proefschrift dat in het voorafgaande jaar verdedigd is aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dr. Gazzola promoveerde in oktober 2007 op een onderzoek naar spiegelneuronen. Komend voorjaar treedt zij op in een aflevering over Wetenschap & Hersenen in de nieuwe serie van het wetenschapsprogramma AdamsAppel.

Meer informatie:

- Over de promotie
- Volledige tekst proefschrift

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 16:57

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.