Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lonneke van der Plas: Hoe de computer woordbetekenis leert

18 maart 2009

In een achtergrondartikel op Kennislink gaat Lonneke van der Plas, alfa-informatica, 2007, in op de vraag hoe de computer woordbetekenis kan leren. Jeans en spijkerbroek zijn bijvoorbeeld twee woorden voor hetzelfde ding. Gitaren, piano's en cello's behoren tot dezelfde groep van dingen. En bij het woord feest denk je ook aan woorden als avond en dansen. Zulke relaties tussen woorden leren mensen door taal te gebruiken in hun dagelijks leven. Maar hoe leert een computer dit?

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 11:20

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.