Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Viering 79ste lustrum Rijksuniversiteit Groningen is van start

26 maart 2009

Sinds de oprichting in 1614 is de universiteit van Groningen hecht met de stad verbonden. Dit jaar - 395 jaar later - viert de RUG haar lustrum daarom samen met alle inwoners van Stad & Ommeland. Op 26 maart 2009 klinkt het startschot voor de viering van het 79ste lustrum van de Rijksuniversiteit Groningen.

De lustrumfestiviteiten beginnen op donderdag 26 maart met een - inmiddels uitverkochte- multimediavoorstelling, speciaal voor het lustrum gemaakt door choreografen Club Guy & Roni. Op vrijdag 27 maart wordt de voorstelling herhaald en zullen studentenkoren en -orkesten Bragi, Mira en Gica in samenwerking met een kinderkoor de wereldberoemde Carmina Burana van Carl Orff ten gehore brengen.

In de periode tot 13 juni staan er verschillende lezingen, sportevenementen, exposities en feesten op het programma. Op 13 juni wordt het lustrum afgesloten met De Nacht van Kunst & Wetenschap, een voor iedereen gratis toegankelijk festival dat wordt georganiseerd in samenwerking met het Groninger Museum.

In de binnenstad, vanaf het Groninger Museum tot aan het Academiegebouw van de universiteit, worden die dag verschillende acts en optredens opgevoerd, waarin kunst en wetenschap centraal staan. Zo staat er een internationaal bekende DJ op de Vismarkt, zijn schrijversworkshops in het Groninger Museum, worden er wetenschappelijke experimenten gedaan in de Der Aa-kerk en treedt Boom Chicago op in het Academiegebouw.

Noot voor de pers

Meer informatie: mw. drs. B.I. Pander, Lustrumcoördinator, tel. 050-363 2525, e-mail: b.i.pander@rug.nl
Zie ook: www.rug.nl/lustrum

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...