Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Viering 79ste lustrum Rijksuniversiteit Groningen is van start

26 maart 2009

Sinds de oprichting in 1614 is de universiteit van Groningen hecht met de stad verbonden. Dit jaar - 395 jaar later - viert de RUG haar lustrum daarom samen met alle inwoners van Stad & Ommeland. Op 26 maart 2009 klinkt het startschot voor de viering van het 79ste lustrum van de Rijksuniversiteit Groningen.

De lustrumfestiviteiten beginnen op donderdag 26 maart met een - inmiddels uitverkochte- multimediavoorstelling, speciaal voor het lustrum gemaakt door choreografen Club Guy & Roni. Op vrijdag 27 maart wordt de voorstelling herhaald en zullen studentenkoren en -orkesten Bragi, Mira en Gica in samenwerking met een kinderkoor de wereldberoemde Carmina Burana van Carl Orff ten gehore brengen.

In de periode tot 13 juni staan er verschillende lezingen, sportevenementen, exposities en feesten op het programma. Op 13 juni wordt het lustrum afgesloten met De Nacht van Kunst & Wetenschap, een voor iedereen gratis toegankelijk festival dat wordt georganiseerd in samenwerking met het Groninger Museum.

In de binnenstad, vanaf het Groninger Museum tot aan het Academiegebouw van de universiteit, worden die dag verschillende acts en optredens opgevoerd, waarin kunst en wetenschap centraal staan. Zo staat er een internationaal bekende DJ op de Vismarkt, zijn schrijversworkshops in het Groninger Museum, worden er wetenschappelijke experimenten gedaan in de Der Aa-kerk en treedt Boom Chicago op in het Academiegebouw.

Noot voor de pers

Meer informatie: mw. drs. B.I. Pander, Lustrumcoördinator, tel. 050-363 2525, e-mail: b.i.pander@rug.nl
Zie ook: www.rug.nl/lustrum

Laatst gewijzigd:24 juli 2018 08:38
printView this page in: English

Meer nieuws