Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alexandra Lenz benoemd tot eerste adjunct-hoogleraar bij de Faculteit der Letteren

05 maart 2009

Per 1 maart 2009 is prof. dr. Alexandra Lenz benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Duitse taalkunde bij de Faculteit der Letteren.

Adjunct-hoogleraarschap

Alexandra Lenz is de eerste adjunct-hoogleraar in de faculteit. De benoeming van adjunct-hoogleraar is altijd tijdelijk en bedoeld als aanloop naar een gewoon hoogleraarschap. Een adjunct-hoogleraar heeft binnen de instelling de status van hoogleraar met betrekking tot het gebruik van de titel en het promotierecht.

Alexandra Lenz

Lenz is taalkundige; haar specialisme ligt op het terrein van de (Duitse) dialectologie. Ze studeerde aan de Johannes Gutenberg-Universität te Mainz Duits, wiskunde en Romaanse talen en promoveerde aan de Philipps-Universität Marburg.

In haar dissertatie ‘Struktur und Dynamik des Substandards. Eine Studie zum Westmitteldeutschen (Wittlich/Eifel)’ ligt de nadruk op het in kaart brengen en nader verklaren van fonologische taalvariatie. In haar huidige onderzoek gaat het om syntactische en semantische variatie in verschillende West-Germaanse talen. Zij combineert daarbij “traditioneel” dialectologische benaderingen met empirische onderzoeksmethoden en moderne theorien uit de variatielinguïstiek.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:15

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.