Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alexandra Lenz benoemd tot eerste adjunct-hoogleraar bij de Faculteit der Letteren

05 maart 2009

Per 1 maart 2009 is prof. dr. Alexandra Lenz benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Duitse taalkunde bij de Faculteit der Letteren.

Adjunct-hoogleraarschap

Alexandra Lenz is de eerste adjunct-hoogleraar in de faculteit. De benoeming van adjunct-hoogleraar is altijd tijdelijk en bedoeld als aanloop naar een gewoon hoogleraarschap. Een adjunct-hoogleraar heeft binnen de instelling de status van hoogleraar met betrekking tot het gebruik van de titel en het promotierecht.

Alexandra Lenz

Lenz is taalkundige; haar specialisme ligt op het terrein van de (Duitse) dialectologie. Ze studeerde aan de Johannes Gutenberg-Universität te Mainz Duits, wiskunde en Romaanse talen en promoveerde aan de Philipps-Universität Marburg.

In haar dissertatie ‘Struktur und Dynamik des Substandards. Eine Studie zum Westmitteldeutschen (Wittlich/Eifel)’ ligt de nadruk op het in kaart brengen en nader verklaren van fonologische taalvariatie. In haar huidige onderzoek gaat het om syntactische en semantische variatie in verschillende West-Germaanse talen. Zij combineert daarbij “traditioneel” dialectologische benaderingen met empirische onderzoeksmethoden en moderne theorien uit de variatielinguïstiek.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:15
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws