Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Peter Heeringa benoemd tot hoogleraar Medische Biologie

31 maart 2009

Dr. P. Heeringa is per 1 april 2009 benoemd tot hoogleraar Medische Biologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Tot zijn benoeming werkte hij als onderzoeker/UHD bij de afdeling Pathologie en Medische Biologie van het UMCG. Zijn onderzoek richt zich vooral op de immunogenese en pathogenese van (auto)immuun gemedieerde aandoeningen van bloedvaten. Meer inzicht hierin kan leiden tot gerichte ingrepen bij o.a. vaatontstekingen.

Peter Heeringa (1968) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1997 tot doctor in de Medische Wetenschappen en werkte daarna bij de University of North Carolina at Chapel Hill, USA en bij de afdeling Klinische en Experimentele Immunologie van de Universiteit Maastricht.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...

 • 27 maart 2019

  Huiseigenaar 2,7 procent meer kwijt aan lokale belastingen

  Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 2,7 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 3,5 procent, de waterschapslasten 2,3 procent en de provinciale lasten...