Peter Heeringa benoemd tot hoogleraar Medische Biologie

31 maart 2009

Dr. P. Heeringa is per 1 april 2009 benoemd tot hoogleraar Medische Biologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Tot zijn benoeming werkte hij als onderzoeker/UHD bij de afdeling Pathologie en Medische Biologie van het UMCG. Zijn onderzoek richt zich vooral op de immunogenese en pathogenese van (auto)immuun gemedieerde aandoeningen van bloedvaten. Meer inzicht hierin kan leiden tot gerichte ingrepen bij o.a. vaatontstekingen.

Peter Heeringa (1968) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1997 tot doctor in de Medische Wetenschappen en werkte daarna bij de University of North Carolina at Chapel Hill, USA en bij de afdeling Klinische en Experimentele Immunologie van de Universiteit Maastricht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13