Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Heeringa benoemd tot hoogleraar Medische Biologie

31 maart 2009

Dr. P. Heeringa is per 1 april 2009 benoemd tot hoogleraar Medische Biologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Tot zijn benoeming werkte hij als onderzoeker/UHD bij de afdeling Pathologie en Medische Biologie van het UMCG. Zijn onderzoek richt zich vooral op de immunogenese en pathogenese van (auto)immuun gemedieerde aandoeningen van bloedvaten. Meer inzicht hierin kan leiden tot gerichte ingrepen bij o.a. vaatontstekingen.

Peter Heeringa (1968) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1997 tot doctor in de Medische Wetenschappen en werkte daarna bij de University of North Carolina at Chapel Hill, USA en bij de afdeling Klinische en Experimentele Immunologie van de Universiteit Maastricht.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...