Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Digitalisering van het Woordenboek van de Drentse Dialecten

24 februari 2009

Wat mooi is het  dat het Woordenboek van de Drentse Dialecten binnenkört nog beter en makkelker veur een groot pebliek beschikbaar komt. Vief studenten van Alfa-Informatica van de RuG, under leiding van Erik Tjong Kim Sang, bint op dit moment gangs um het woordenboek geschikt te maken veur internet.

lees verder...

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 11:20

Meer nieuws

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...

 • 29 juni 2018

  Kijkmiddag scheepswrak Rutten op zaterdag 30 juni

  Aanstaande zaterdag 30 juni organiseert de Rijksuniversiteit Groningen een kijkmiddag bij het wrak van een vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder. Bezoekers zijn van harte welkom bij de opgraving nabij Rutten tussen 13.00 en 16.00 uur...

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzocht hoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...