Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Concert Nederlands Studenten Orkest 15 februari in Oosterpoort

11 februari 2009

De 57ste tournee van het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is veelbelovend! Onder leiding van dirigent Peter Biloen brengt het orkest dit jaar een virtuoos programma ten gehore. Op zondag 15 februari 2009 zal het NSO een concert geven in de Oosterpoort te Groningen.

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een bijzonder orkest, omdat het jaarlijks opnieuw wordt samengesteld uit studenten die zich naast hun studie aan hogeschool of universiteit intensief bezighouden met klassieke muziek. Door middel van een strenge selectieronde door het hele land worden er ongeveer honderd studenten tot het orkest toegelaten. Zo is er een orkest gevormd dat uniek is in de wereld.
Voor de orkestleden staat de maand februari geheel in het teken van het NSO. De maand begint met tien dagen keihard repeteren aan een zeer ambitieus programma onder leiding van een gerenommeerde dirigent. Na deze repetitieperiode wordt het programma tien avonden achter elkaar uitgevoerd op alle grote concertpodia in Nederland.  Traditiegetrouw wordt de zeer intensieve tourneemaand afgesloten met een concert in een buitenlandse stad. Waar het NSO dit jaar naar toe gaat zal tot het laatste moment geheim blijven.

Programma en wereldpremière

Het concert van het NSO wordt geopend met de spetterende Ouverture Candide van Bernstein. Daarna zal het concert verder gaan met de wereldpremière van De Dauwboog. Dit stuk is speciaal voor het NSO geschreven door de jonge talentvolle componist Reza Namavar. Thomas Beijer, winnaar van het prestigieuze piano concours van de Young Pianist Foundation in 2007, zal soleren in het Pianoconcert in G van Ravel. Na de pauze volgt een van de hoogtepunten uit het symfonisch repertoire van de twintigste-eeuw: de spectaculaire Vijfde Symfonie van Sjostakovitsj. 
Informatie: Ymkje Koopal, tel. 06-46054478, e-mail: persvoorlichter@nso.nl 

Programma

 • L. Bernstein Ouverture Candide
 • R. Namavar De Dauwboog
 • M. Ravel Pianoconcert in G
 • D. Sjostakovitsj Symfonie Nr. 5

Dirigent – Peter Biloen
Solist – Thomas Beijer


Zondag 15 februari 2007
Aanvang: 20.15 uur

De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724DA Groningen
 
Toegangsprijzen: €15,- en korting €10,-.
Korting met OV-studentenkaart, CJP, Stadjerspas en onder de 18.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van de Oosterpoort.
Kassa kassa@opsb.nl / (050) 368 03 68 (bereikbaar van maandag t/m zaterdag tussen 10.00u en 18.00u)/ www.de-oosterpoort.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...