Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Erebenoeming voor prof. dr. A.A. MacDonald

23 februari 2009

Onlangs is prof. dr. A.A. MacDonald (Opleiding Engels) benoemd tot ‘Honorary Senior Research Fellow’ aan de Universiteit van Glasgow (GB). Deze positie wordt bekleed aan twee opleidingen in Glasgow: die van English Language en die van Scottish Literature.

Aan deze functie zijn geen specifieke verplichtingen verbonden, en MacDonald behoudt binnen de Rijksuniversiteit Groningen zijn huidige functie van Gewoon Hoogleraar in de Engelse Taal- en Letterkunde van de Middeleeuwen, alsmede de Oudgermanistiek. In zijn hoedanigheid als lid van deze Schotse universiteit, wordt MacDonald in Glasgow voortaan betrokken bij enkele reeds lopende onderzoeksprojecten, en hij wordt in zekere zin een trait d’union tussen de beide universiteiten. Een interessante bijkomstigheid is dat een dergelijke positie (die vaker voorkomt binnen het Britse universitaire stelsel) de betrokkene in de gelegenheid stelt, mee te kunnen doen aan financieringsaanvragen in beide landen.

Alasdair MacDonald studeerde aan de Universiteit van Edinburgh, alwaar hij ook promoveerde (MA 1968; PhD 1978). De voornaamste specialisatie van zijn onderzoek betreft de Engelse en Schotse letterkunde aan het einde van de Middeleeuwen en in de Renaissance. Hij is (mede-)redacteur van o.a. de volgende boeken: Sixteenth-Century Scotland: Essays in Honour of Michael Lynch (2008); Northern Voices: Essays on Old Germanic and Related Topics Offered to Professor Tette Hofstra (2008); Rhetoric, Royalty and Reality: Essays on the Literary Culture of Medieval and Early Modern Scotland (2005); Schooling and Society: The Ordering and Reordering of Knowledge In the Western Middle Ages (2004); A Palace in the Wild: Essays on Vernacular Culture and Humanism in Late-Medieval and Renaissance Scotland (2000).

De Universiteit van Glasgow (gesticht in 1451) heeft thans ca.15500 studenten. Zij behoort tot de honderd beste in de wereld (THES-ranking), en geldt als een van de top-10 binnen het Verenigd Koninkrijk. Voor de wetenschapper uit Groningen biedt deze samenwerking boeiende mogelijkheden.

Contact: Prof. dr. A.A. MacDonald

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:13

Meer nieuws