Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Thijs Lijster wint ABG VN Essayprijs

18 februari 2009

Thijs Lijster, promovendus aan de Faculteit Wijsbegeerte, heeft de prestigieuze Essayprijs 2009 van de Academische Boekengids en Vrij Nederland gewonnen. In het winnende essay ("Waar is de criticus?") stelt Lijster dat de criticus zijn gezag is verloren. Recensenten met meninkjes zijn er genoeg. Maar bij gebrek aan fundament is hun werk even vluchtig als onbetekenend.
In zijn essay zoekt Lijster naar wegen om de kunst van de kritiek nieuw leven in te blazen.

De prijs is door de ABG en Vrij Nederland in het leven geroepen om jong academisch schrijftalent te stimuleren.

De jury was unaniem in zijn oordeel. Lijster werd geprezen om zijn stijl: zó moet een essay worden geschreven. De enige onvolkomenheid was dat hij te filosofisch is! Maar, zo voegde de jury toe, hij is nog erg jong.

Het essay is verschenen in de Academische Boekengids 73.

» Meer over Thijs Lijster...

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 11:42

Meer nieuws