Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Thijs Lijster wint Essayprijs Academische Boekengids / Vrij Nederland

24 februari 2009

Thijs Lijster, promovendus aan de Faculteit Wijsbegeerte, heeft de prestigieuze Essayprijs 2009 van de Academische Boekengids en Vrij Nederland gewonnen. In het winnende essay ("Waar is de criticus?") stelt Lijster dat de criticus zijn gezag is verloren. Recensenten met meninkjes zijn er genoeg. Maar bij gebrek aan fundament is hun werk even vluchtig als onbetekenend. In zijn essay zoekt Lijster naar wegen om de kunst van de kritiek nieuw leven in te blazen. De prijs is door de ABG en Vrij Nederland in het leven geroepen om jong academisch schrijftalent te stimuleren.

Lees verder: http://www.rug.nl/filosofie/nieuws/archief/archief-ouderdan6mnd/20090218ThijsLijster

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....