Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Thijs Lijster wint Essayprijs Academische Boekengids / Vrij Nederland

24 februari 2009

Thijs Lijster, promovendus aan de Faculteit Wijsbegeerte, heeft de prestigieuze Essayprijs 2009 van de Academische Boekengids en Vrij Nederland gewonnen. In het winnende essay ("Waar is de criticus?") stelt Lijster dat de criticus zijn gezag is verloren. Recensenten met meninkjes zijn er genoeg. Maar bij gebrek aan fundament is hun werk even vluchtig als onbetekenend. In zijn essay zoekt Lijster naar wegen om de kunst van de kritiek nieuw leven in te blazen. De prijs is door de ABG en Vrij Nederland in het leven geroepen om jong academisch schrijftalent te stimuleren.

Lees verder: http://www.rug.nl/filosofie/nieuws/archief/archief-ouderdan6mnd/20090218ThijsLijster

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws