Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Symposium "De eeuw van Azië?"

09 februari 2009

Velen denken dat de 21ste eeuw de eeuw van Azië zal worden. Landen als China, India, Singapore, Taiwan en Zuid-Korea zijn onstuimig gegroeid. Het is de verwachting dat die groei relatief groter zal blijven dan die van de Westerse landen, ondanks de kredietcrisis. Maakt de opkomst van Azië een einde aan de Amerikaanse dominantie? Hoe gaat het met de EU verder? Wordt Nederland straks een economisch B-land? Het Center for Japanese Studies organiseert een symposium waarop deze vragen centraal staan. Ze zullen worden beantwoord door Laurens Jan Brinkhorst, oud-minister van Economische Zaken, Hisashi Owada, oud-topdiplomaat van Japan en nu rechter aan het Internationaal Gerechtshof in Den Haag en Rien T. Segers, directeur van het Center for Japanese Studies.

Datum: 9 februari 2009

Tijd: 14:15-18:00

Plaats: Aula, Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 5, Groningen

Voertaal: Engels

Informatie: www.rug.nl/asianera

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 16:59

Meer nieuws