Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Symposium "De eeuw van Azië?"

09 februari 2009

Velen denken dat de 21ste eeuw de eeuw van Azië zal worden. Landen als China, India, Singapore, Taiwan en Zuid-Korea zijn onstuimig gegroeid. Het is de verwachting dat die groei relatief groter zal blijven dan die van de Westerse landen, ondanks de kredietcrisis. Maakt de opkomst van Azië een einde aan de Amerikaanse dominantie? Hoe gaat het met de EU verder? Wordt Nederland straks een economisch B-land? Het Center for Japanese Studies organiseert een symposium waarop deze vragen centraal staan. Ze zullen worden beantwoord door Laurens Jan Brinkhorst, oud-minister van Economische Zaken, Hisashi Owada, oud-topdiplomaat van Japan en nu rechter aan het Internationaal Gerechtshof in Den Haag en Rien T. Segers, directeur van het Center for Japanese Studies.

Datum: 9 februari 2009

Tijd: 14:15-18:00

Plaats: Aula, Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 5, Groningen

Voertaal: Engels

Informatie: www.rug.nl/asianera

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 16:59

Meer nieuws

 • 13 juni 2019

  Zito Ysenbaert winnaar Gerrit Krolprijs 2019

  Zito Ysenbaert is de eerste winnaar van de Gerrit Krolprijs, de essaywedstrijd van de RUG.

 • 13 juni 2019

  Eredoctoraten en rectoraatsoverdracht

  Vrijdag 14 juni ontvingen prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom beide een eredoctoraat van de RUG. Deze academische plechtigheid is onderdeel van het 81e lustrum dat plaatsvindt van 5 t/m 15 juni 2019. Tijdens deze bijeenkomst droeg prof. dr...

 • 13 juni 2019

  61 miljoen euro voor maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken

  Ruim 200 onderzoekers kunnen met hun teams aan de slag met interdisciplinair onderzoek waarmee maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken binnen bereik komen. Het onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met publieke en private maatschappelijke...