Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Internationale beurs voor stages in Martiniplaza

16 februari 2009

Op 18 maart 2009 is in Martiniplaza te Groningen de eerste Internship and Career Plaza. Dit evenement is een ontmoetingsplaats voor bedrijven en toekomstige stagiairs en maakt deel uit van de jaarlijkse Recruiting Noord. Bijzonder aan het evenement is de internationale opzet: Internship and Career Plaza biedt studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool de gelegenheid om in contact te komen met internationaal georiënteerde bedrijven die stageplaatsen bieden. Maar op het evenement zijn ook regionale bedrijven aanwezig die geïnteresseerd zijn in buitenlandse studenten.

Internship and CareerPlaza is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen. De organisatie is in handen van een comité van internationale studenten en stagecoördinatoren. Het evenement is mede mogelijk dankzij het Akkoord van Groningen en past binnen het streven van de universiteit om internationaal stagelopen te stimuleren. De voertaal is Engels. Frans Zwarts, Rector Magnificus van de RUG zal op het evenement een IQ-award uitreiken aan de slimste aanwezige internationale en Nederlandse student, die ter plekke aan een IQ-test mee hebben gedaan.  

Grensoverschrijdende contacten

Het evenement is internationaal van opzet en wil ‘grensoverschrijdende contacten’ stimuleren. Een student uit China kan op het evenement in informele sfeer kennis maken met een bedrijf uit Groningen, maar een student uit het Noorden kan ook contact leggen met een bedrijf uit bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Naast bedrijvenstands zijn er diverse workshops en is er mogelijkheid tot ‘speeddaten’.  

Buitenlandse studenten doen graag stage in de regio

Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeren circa 2300 buitenlandse studenten. Zij hebben behoefte aan goede informatie over de arbeidsmarkt. Voor hen wordt tot nu toe nauwelijks iets op het gebied van carrièrevoorbereiding georganiseerd, terwijl velen van hen wel op stage moeten. Juist buitenlandse studenten hebben belangstelling voor stages en onderzoeksopdrachten in onze regio: zij zijn hier al in het buitenland en hebben niet altijd de financiële middelen om ver te reizen.  

Buitenlandse bedrijven

Daarnaast brengt het evenement Nederlandse studenten in contact met buitenlandse bedrijven. Ongeveer 50% van de studenten van de Rijksuniversiteit Groningen loopt tijdens de opleiding één of meer stages. Wie een stage over de grens wil doen, is vaak veel tijd kwijt met het vinden van een passend bedrijf. Door studenten in een informele sfeer met internationale bedrijven in contact te brengen, kunnen ze er sneller achter komen welk soort organisatie bij hun talenten aansluit.

Het programma loopt van van 10.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie

- Contact: Elise Kamphuis, 050 - 363 7182, careeroffice.feb@rug.nl  

mms://wmvideo.service.rug.nl/corporate/20090312CrossBorderNetworking.wmv

Laatst gewijzigd:26 oktober 2017 15:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...