Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Internationale beurs voor stages in Martiniplaza

16 februari 2009

Op 18 maart 2009 is in Martiniplaza te Groningen de eerste Internship and Career Plaza. Dit evenement is een ontmoetingsplaats voor bedrijven en toekomstige stagiairs en maakt deel uit van de jaarlijkse Recruiting Noord. Bijzonder aan het evenement is de internationale opzet: Internship and Career Plaza biedt studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool de gelegenheid om in contact te komen met internationaal georiënteerde bedrijven die stageplaatsen bieden. Maar op het evenement zijn ook regionale bedrijven aanwezig die geïnteresseerd zijn in buitenlandse studenten.

Internship and CareerPlaza is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen. De organisatie is in handen van een comité van internationale studenten en stagecoördinatoren. Het evenement is mede mogelijk dankzij het Akkoord van Groningen en past binnen het streven van de universiteit om internationaal stagelopen te stimuleren. De voertaal is Engels. Frans Zwarts, Rector Magnificus van de RUG zal op het evenement een IQ-award uitreiken aan de slimste aanwezige internationale en Nederlandse student, die ter plekke aan een IQ-test mee hebben gedaan.  

Grensoverschrijdende contacten

Het evenement is internationaal van opzet en wil ‘grensoverschrijdende contacten’ stimuleren. Een student uit China kan op het evenement in informele sfeer kennis maken met een bedrijf uit Groningen, maar een student uit het Noorden kan ook contact leggen met een bedrijf uit bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Naast bedrijvenstands zijn er diverse workshops en is er mogelijkheid tot ‘speeddaten’.  

Buitenlandse studenten doen graag stage in de regio

Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeren circa 2300 buitenlandse studenten. Zij hebben behoefte aan goede informatie over de arbeidsmarkt. Voor hen wordt tot nu toe nauwelijks iets op het gebied van carrièrevoorbereiding georganiseerd, terwijl velen van hen wel op stage moeten. Juist buitenlandse studenten hebben belangstelling voor stages en onderzoeksopdrachten in onze regio: zij zijn hier al in het buitenland en hebben niet altijd de financiële middelen om ver te reizen.  

Buitenlandse bedrijven

Daarnaast brengt het evenement Nederlandse studenten in contact met buitenlandse bedrijven. Ongeveer 50% van de studenten van de Rijksuniversiteit Groningen loopt tijdens de opleiding één of meer stages. Wie een stage over de grens wil doen, is vaak veel tijd kwijt met het vinden van een passend bedrijf. Door studenten in een informele sfeer met internationale bedrijven in contact te brengen, kunnen ze er sneller achter komen welk soort organisatie bij hun talenten aansluit.

Het programma loopt van van 10.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie

- Contact: Elise Kamphuis, 050 - 363 7182, careeroffice.feb@rug.nl  

mms://wmvideo.service.rug.nl/corporate/20090312CrossBorderNetworking.wmv

Laatst gewijzigd:26 oktober 2017 15:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...