Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Expositie Universiteitsmuseum over Darwins wereld: mens, natuur en evolutie

11 februari 2009

Welkom in de wereld van Charles Darwin (1809-1882), een expositie over het leven en werk van ’s werelds beroemdste natuuronderzoeker. De expositie neemt u mee door het leven en werk van Darwin.

Er is geen wetenschapper van wie we zoveel weten. Darwin bewaarde alles wat hij schreef. In 1859, nu 150 jaar geleden, publiceerde Darwin zijn studie On the origin of species by means of natural selection. Met een overweldigende hoeveelheid bewijs zet hij hierin uiteen dat de evolutie van alle levensvormen wordt gedreven door natuurlijke selectie.

De tentoonstelling is opgebouwd rondom drie thema’s. Darwins leven in Engeland, zijn reis om de wereld aan boord van HMS Beagle en zijn bijdrage aan de wetenschap, de volgens sommigen nog steeds omstreden evolutietheorie.
In de expositie in het Universiteitsmuseum zijn meer dan tweehonderd diersoorten op verrassende wijze opgesteld. Van Amerikaanse modderduivel tot purperen suikervogel, van Javaanse kievit tot voetbaloctopus. Deels betreft het de collectie die eerder in het inmiddels gesloten Natuurmuseum te zien was.

De tentoonstelling is onderdeel van de lustrumactiviteiten van de Rijksuniversiteit Groningen, die dit jaar haar 395 jarig bestaan viert.
Het Universiteitsmuseum is ook een van de deelnemers aan het Darwinjaar 2009 waarin vele musea en instellingen samenwerken

Van 13 februari 2009 tot 10 januari 2010 te zien in het Universiteitsmuseum Groningen, geopend di. t/m zo van 13-17 uur.

Zie ook: website Universiteitsmuseum

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws