Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sipke de Hoop Letterendocent van het Jaar

14 januari 2009
.

Dr. Sipke de Hoop, docent aan de opleiding Geschiedenis, is verkozen tot de beste Letterendocent van het jaar 2008-2009. Op 13 januari 2009 streed De Hoop tegen prof.dr. Kees de Bot (Toegepaste Taalwetenschap) en drs. Andrew Fearnley (American Studies) om deze titel. Deze docenten werden door de opleidingscommissies voorgedragen als beste docenten van hun studie en door de verkiezingscommissie genomineerd voor de finale.

Initiatiefrijk, enthousiast en een goed begeleider

De Hoop is geprezen om zijn inzet voor nieuwe programma’s aan de faculteit, zoals de minor Vrede en Veiligheid, de Summer School in Groningen Transatlantic Perspectives on Security in the 21st Century en de Winter School in Belgrado New Challenges in Security: 'Trends, Lessons and Developments'. Studenten roemen het grote enthousiasme en de passie voor zijn vak en kennisgebied, die duidelijk zijn uitwerking hebben op de studenten. Hij is volgens hen bijzonder sterk in de begeleiding van essays, beleidsnotities en scripties. Hij neemt ruim de tijd voor zijn feedback, waarin hij met scherpe en opbouwende kritiek een wezenlijke bijdrage levert aan de verbetering van de schrijfvaardigheden van de student.

In de finale van de Faculteit der Letteren gaven de drie genomineerden een presentatie over een onderwerp uit hun vakgebied en mocht het publiek stemmen. Sipke de Hoop bleek de winnaar, met een klein verschil met De Bot en Fearnley.

RUG finale

Op 5 februari 2009 staat Sipke de Hoop in de RUG Docent van het Jaar verkiezing. U bent allen welkom om 14.30 uur in de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen aan de Bernouilleborg om hem aan te moedigen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 juli 2018

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2018 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 17 juli 2018

  Wout van Bekkum, portret van een pionier

  Moeiteloos vindt hij zijn weg in Jeruzalem en in de National Library daar komt hij net zoveel bekenden tegen als in de Universiteitsbibliotheek van Groningen. Wout van Bekkum, hoogleraar Midden-Oostenstudies, is kind aan huis in de bibliotheek op de...

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...