Sipke de Hoop Letterendocent van het Jaar

14 januari 2009
.

Dr. Sipke de Hoop, docent aan de opleiding Geschiedenis, is verkozen tot de beste Letterendocent van het jaar 2008-2009. Op 13 januari 2009 streed De Hoop tegen prof.dr. Kees de Bot (Toegepaste Taalwetenschap) en drs. Andrew Fearnley (American Studies) om deze titel. Deze docenten werden door de opleidingscommissies voorgedragen als beste docenten van hun studie en door de verkiezingscommissie genomineerd voor de finale.

Initiatiefrijk, enthousiast en een goed begeleider

De Hoop is geprezen om zijn inzet voor nieuwe programma’s aan de faculteit, zoals de minor Vrede en Veiligheid, de Summer School in Groningen Transatlantic Perspectives on Security in the 21st Century en de Winter School in Belgrado New Challenges in Security: 'Trends, Lessons and Developments'. Studenten roemen het grote enthousiasme en de passie voor zijn vak en kennisgebied, die duidelijk zijn uitwerking hebben op de studenten. Hij is volgens hen bijzonder sterk in de begeleiding van essays, beleidsnotities en scripties. Hij neemt ruim de tijd voor zijn feedback, waarin hij met scherpe en opbouwende kritiek een wezenlijke bijdrage levert aan de verbetering van de schrijfvaardigheden van de student.

In de finale van de Faculteit der Letteren gaven de drie genomineerden een presentatie over een onderwerp uit hun vakgebied en mocht het publiek stemmen. Sipke de Hoop bleek de winnaar, met een klein verschil met De Bot en Fearnley.

RUG finale

Op 5 februari 2009 staat Sipke de Hoop in de RUG Docent van het Jaar verkiezing. U bent allen welkom om 14.30 uur in de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen aan de Bernouilleborg om hem aan te moedigen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13
printOok beschikbaar in het: English