Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prijs voor Alexandra Lenz

21 januari 2009

							

Aan dr. Alexandra Lenz, Rosalind Franklin Fellow aan de Faculteit der Letteren is de "Förderpreis für Germanistische Sprachwissenschaft 2009 der Hugo-Moser-Stiftung im Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft" toegekend. Aan de prijs is een bedrag ter hoogte van € 7.500,- verbonden. Zij ontvangt deze prijs voor haar onderzoeksproject "Syntax und Semantik der Besitzwechselverben (transfer verbs) im Deutschen und anderen westgermanischen Sprachen".

Deze (tweejaarlijkse) onderscheiding zal worden uitgereikt in maart tijdens de 45de jaarvergadering van het "Institut für Deutsche Sprache" in Mannheim. De "Hugo-Moser-Stiftung" heeft tot taak jonge veelbelovende wetenschappers in de germanistiek te steunen en aan te moedigen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...