Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prijs voor Alexandra Lenz

21 januari 2009

							

Aan dr. Alexandra Lenz, Rosalind Franklin Fellow aan de Faculteit der Letteren is de "Förderpreis für Germanistische Sprachwissenschaft 2009 der Hugo-Moser-Stiftung im Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft" toegekend. Aan de prijs is een bedrag ter hoogte van € 7.500,- verbonden. Zij ontvangt deze prijs voor haar onderzoeksproject "Syntax und Semantik der Besitzwechselverben (transfer verbs) im Deutschen und anderen westgermanischen Sprachen".

Deze (tweejaarlijkse) onderscheiding zal worden uitgereikt in maart tijdens de 45de jaarvergadering van het "Institut für Deutsche Sprache" in Mannheim. De "Hugo-Moser-Stiftung" heeft tot taak jonge veelbelovende wetenschappers in de germanistiek te steunen en aan te moedigen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 juli 2018

  Wout van Bekkum, portret van een pionier

  Moeiteloos vindt hij zijn weg in Jeruzalem en in de National Library daar komt hij net zoveel bekenden tegen als in de Universiteitsbibliotheek van Groningen. Wout van Bekkum, hoogleraar Midden-Oostenstudies, is kind aan huis in de bibliotheek op de...

 • 04 juli 2018

  Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

  Fotostrips lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ruth Koops van ’t Jagt. Vooral ouderen en anderen die moeite hebben met een huisarts te communiceren kunnen er veel...

 • 29 juni 2018

  Kijkmiddag scheepswrak Rutten op zaterdag 30 juni

  Aanstaande zaterdag 30 juni organiseert de Rijksuniversiteit Groningen een kijkmiddag bij het wrak van een vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder. Bezoekers zijn van harte welkom bij de opgraving nabij Rutten tussen 13.00 en 16.00 uur...