Prijs voor Alexandra Lenz

21 januari 2009

Aan dr. Alexandra Lenz, Rosalind Franklin Fellow aan de Faculteit der Letteren is de "Förderpreis für Germanistische Sprachwissenschaft 2009 der Hugo-Moser-Stiftung im Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft" toegekend. Aan de prijs is een bedrag ter hoogte van € 7.500,- verbonden. Zij ontvangt deze prijs voor haar onderzoeksproject "Syntax und Semantik der Besitzwechselverben (transfer verbs) im Deutschen und anderen westgermanischen Sprachen".

Deze (tweejaarlijkse) onderscheiding zal worden uitgereikt in maart tijdens de 45de jaarvergadering van het "Institut für Deutsche Sprache" in Mannheim. De "Hugo-Moser-Stiftung" heeft tot taak jonge veelbelovende wetenschappers in de germanistiek te steunen en aan te moedigen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13
printOok beschikbaar in het: English