Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe ‘energiemaster’ in Groningen: de Executive Master of Finance & Control for the Energy Industry

19 januari 2009

De Rijksuniversiteit Groningen, PriceWaterhouseCoopers en het Energy Delta Institute hebben een nieuw masterprogramma opgezet: de Executive Master of Finance & Control for the Energy Industry. De master, die eind januari van start gaat, kent een internationaal programma en richt zich op financieel controllers werkzaam in de toplaag van de energiebedrijven. Inhoudelijk richt de master zich op finance en controlling vraagstukken en daarnaast onder meer op handel in energie en financiële reserves.

Het masterprogramma profiteert optimaal van de nauwe samenwerking tussen de drie partijen en overbrugt de kloof tussen praktijk en theorie. PriceWaterhouseCoopers zorgt voor bedrijfskundige kennis en docenten, de Rijksuniversiteit Groningen, en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde daarvan, waarborgt de inhoudelijke kwaliteit, zorgt voor accreditatie en levert ook docenten en het Energy Delta Institute biedt het programma onderdak en verzorgt de marketing.  

Nieuwe opleiding voorziet in behoefte

Er is reeds een succesvolle controllersopleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze nieuwe opleiding is de pendant van de reguliere opleiding, maar dan internationaal en specifiek voor de energiesector. De tijd vraagt om opleiding op dit gebied: de mondiale energiemarkt wordt steeds complexer, competitie en regulering nemen toe en er is wereldwijd zorg over energie en milieu. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een grote behoefte aan meer opleidingen in deze sector.

Groningen centrum van energiekennis

Het initiatief sluit goed aan bij de ambitie van Groningen om zich te profileren als Energy Valley. De stad kent reeds een groot aantal activiteiten gerelateerd aan olie, gas en alternatieve energiebronnen, en herbergt veel kennis op het gebied van energie en de energiesector.

Afgestudeerden mogen na twee jaar een aantal onderwijsmodules te hebben gevolgd de titels Executive Master of Finance & Control (EMFC) en Registercontroller (RC) voeren. De master gaat van start op 29 januari, in Groningen. Sommige van de modules vinden plaats in Houston, Moskou en Abu Dhabi.

Voor meer informatie

- Website opleiding

- D.M. Swagerman, tel. 06–260 18 513, e-mail d.swagerman@worldonline.nl

- J. Bongenaar, tel. 050–524 83 28, e-mail bongenaar@energydelta.nl

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:38

Meer nieuws

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...