Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gedragstherapie voor het hele gezin effectief tegen obesitas bij kinderen en tieners

22 januari 2009

Programma’s voor gezinnen die niet alleen verandering van voedings- en bewegingspatronen beogen, maar waarin ook gedragstherapie wordt aangeboden kunnen kinderen met overgewicht helpen afvallen en ervoor zorgen dat ze hun gewicht tenminste een half jaar op peil houden. Bij tieners zijn deze effecten tenminste een jaar merkbaar. Door gedragsprogramma’s voor tieners te combineren met twee gewichtregulerende medicijnen, kan nog een extra gewichtverbetering ontstaan. Dit blijkt uit een internationaal overzicht van alle onderzoeken op dit gebied, dat onderzoekers Hiltje Oude Luttikhuis en Ronald Stolk van het UMCG hebben gemaakt; zij publiceren hierover deze week in de Cochrane Database of Systematic Reviews. 

Lees verder: http://www.umcg.nl
 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...