Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gedragstherapie voor het hele gezin effectief tegen obesitas bij kinderen en tieners

22 januari 2009

Programma’s voor gezinnen die niet alleen verandering van voedings- en bewegingspatronen beogen, maar waarin ook gedragstherapie wordt aangeboden kunnen kinderen met overgewicht helpen afvallen en ervoor zorgen dat ze hun gewicht tenminste een half jaar op peil houden. Bij tieners zijn deze effecten tenminste een jaar merkbaar. Door gedragsprogramma’s voor tieners te combineren met twee gewichtregulerende medicijnen, kan nog een extra gewichtverbetering ontstaan. Dit blijkt uit een internationaal overzicht van alle onderzoeken op dit gebied, dat onderzoekers Hiltje Oude Luttikhuis en Ronald Stolk van het UMCG hebben gemaakt; zij publiceren hierover deze week in de Cochrane Database of Systematic Reviews. 

Lees verder: http://www.umcg.nl
 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13
printView this page in: English

Meer nieuws