Filosofiesymposium Rede & Religie

01 januari 2009
Op 30 januari organiseert de Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen het filosofiesymposium Rede & Religie. Dit symposium haakt in op het eindexamenonderwerp. Filosofeer mee met prof. Arjo Vanderjagt , kom naar de film kijken en filosofeer nog even verder tijdens de lekkere lunch.

Het filosofie-onderwijs in Nederland neemt een grote vlucht. De laatste paar jaar is het aantal havo/vwo scholen dat filosofie vanaf de vierde klas als examenvak aanbiedt flink gestegen. Op sommige scholen kunnen begaafde leerlingen zelfs al in de brugklas met filosofie beginnen.

De opleidingen  Wijsbegeerte en de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienswetenschap  organiseren samen met de Scholierenacademie dit bijzondere symposium voor 6 vwo'ers. Je krijgt zo de mogelijkheid om alvast aan de slag te gaan met het eindexamenonderwerp.

Laatst gewijzigd:24 oktober 2016 13:10