Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Filosofiesymposium Rede & Religie

01 januari 2009
Op 30 januari organiseert de Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen het filosofiesymposium Rede & Religie. Dit symposium haakt in op het eindexamenonderwerp. Filosofeer mee met prof. Arjo Vanderjagt , kom naar de film kijken en filosofeer nog even verder tijdens de lekkere lunch.

Het filosofie-onderwijs in Nederland neemt een grote vlucht. De laatste paar jaar is het aantal havo/vwo scholen dat filosofie vanaf de vierde klas als examenvak aanbiedt flink gestegen. Op sommige scholen kunnen begaafde leerlingen zelfs al in de brugklas met filosofie beginnen.

De opleidingen  Wijsbegeerte en de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienswetenschap  organiseren samen met de Scholierenacademie dit bijzondere symposium voor 6 vwo'ers. Je krijgt zo de mogelijkheid om alvast aan de slag te gaan met het eindexamenonderwerp.

Laatst gewijzigd:24 oktober 2016 13:10

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....