Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO-subsidie voor onderzoek naar innovatie en industrialisatie in Europa

20 januari 2009

Tussen 1914 en 1950 nam Amerika het economisch leiderschap over van Europa, grotendeels gebaseerd op Europese uitvindingen. Waar en waarom miste Europa de boot? En waarom hebben de VS opnieuw een voorsprong genomen in het ict-tijdperk? Herman de Jong van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde heeft van NWO een subsidie van ruim een half miljoen gekregen om dit te onderzoeken. De titel van het onderzoeksproject luidt: Modern Times. European Capitalism in the Second Industrial Revolution 1900-1950. Het geld is bestemd voor de aanstelling van twee promovendi en een postdoc.

Lees verder: http://www.rug.nl/feb/nieuws/archief/2009/090117NWOdeJong

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws