Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO-subsidie voor onderzoek naar innovatie en industrialisatie in Europa

20 januari 2009

Tussen 1914 en 1950 nam Amerika het economisch leiderschap over van Europa, grotendeels gebaseerd op Europese uitvindingen. Waar en waarom miste Europa de boot? En waarom hebben de VS opnieuw een voorsprong genomen in het ict-tijdperk? Herman de Jong van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde heeft van NWO een subsidie van ruim een half miljoen gekregen om dit te onderzoeken. De titel van het onderzoeksproject luidt: Modern Times. European Capitalism in the Second Industrial Revolution 1900-1950. Het geld is bestemd voor de aanstelling van twee promovendi en een postdoc.

Lees verder: http://www.rug.nl/feb/nieuws/archief/2009/090117NWOdeJong

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...