Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO-subsidie voor onderzoek naar innovatie en industrialisatie in Europa

20 januari 2009

Tussen 1914 en 1950 nam Amerika het economisch leiderschap over van Europa, grotendeels gebaseerd op Europese uitvindingen. Waar en waarom miste Europa de boot? En waarom hebben de VS opnieuw een voorsprong genomen in het ict-tijdperk? Herman de Jong van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde heeft van NWO een subsidie van ruim een half miljoen gekregen om dit te onderzoeken. De titel van het onderzoeksproject luidt: Modern Times. European Capitalism in the Second Industrial Revolution 1900-1950. Het geld is bestemd voor de aanstelling van twee promovendi en een postdoc.

Lees verder: http://www.rug.nl/feb/nieuws/archief/2009/090117NWOdeJong

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...