Wim van de Grift benoemd tot hoogleraar Onderwijskunde

09 januari 2009

Dr. W.J.C.M. van de Grift is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Onderwijskunde, i.h.b. de opleiding van leraren, bij de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Hij is een expert op het gebied van onderwijseffectiviteit en de implementatie van onderwijsvernieuwingen. Tot zijn benoeming was Van de Grift werkzaam bij de Nederlandse Onderwijsinspectie. Hij was hier onder meer verantwoordelijk voor het tot stand komen van het Onderwijsverslag, waarin de inspectie de Tweede Kamer jaarlijks rapporteert over de staat van het onderwijs. Van de Grift blijft als wetenschappelijk adviseur verbonden aan de onderwijsinspectie.

Wim van de Grift (1951) studeerde psychologie in Utrecht en promoveerde in 1987 in Leiden op het proefschrift ‘De rol van de schoolleider bij onderwijsvernieuwingen’. Voor hij in 1990 in dienst trad bij de Nederlandse Onderwijsinspectie, werkte hij aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13