Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wim van de Grift benoemd tot hoogleraar Onderwijskunde

09 januari 2009

Dr. W.J.C.M. van de Grift is per 1 november 2008 benoemd tot hoogleraar Onderwijskunde, i.h.b. de opleiding van leraren, bij de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Hij is een expert op het gebied van onderwijseffectiviteit en de implementatie van onderwijsvernieuwingen. Tot zijn benoeming was Van de Grift werkzaam bij de Nederlandse Onderwijsinspectie. Hij was hier onder meer verantwoordelijk voor het tot stand komen van het Onderwijsverslag, waarin de inspectie de Tweede Kamer jaarlijks rapporteert over de staat van het onderwijs. Van de Grift blijft als wetenschappelijk adviseur verbonden aan de onderwijsinspectie.

Wim van de Grift (1951) studeerde psychologie in Utrecht en promoveerde in 1987 in Leiden op het proefschrift ‘De rol van de schoolleider bij onderwijsvernieuwingen’. Voor hij in 1990 in dienst trad bij de Nederlandse Onderwijsinspectie, werkte hij aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.