Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ido Kema benoemd tot hoogleraar Klinische Chemie

09 januari 2009

Dr. I.P.Kema is per 1 december 2008 benoemd tot hoogleraar Klinische Chemie, in het bijzonder de Neuro-endocrinologie en Oncologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt als hoofd bij de sector Klinische Chemie in het Laboratoriumcentrum van het UMCG. Verder is hij lid van de Stuurgroep regionale samenwerking laboratoria UMCG en Medisch lab Noord.

Ido Kema (Groningen, 1957) studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1994 tot doctor in de Wiskunde en Natuurwetenschappen op een proefschrift genaamd ‘Clinical chemistry of serotonin and catecholamines. Contributions to carcinoid tumours, phaeochromocytoma and Parkinson’s disease.’ Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op het ontwikkelen van nieuwe diagnostische methodes en geno-fenotype relaties. Het hiermee verkregen inzicht in (patho)-fysiologische processen draagt bij aan zinvol gebruik van biomarkers bij patiënten.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 15 maart 2019

  Should you fear technology? – Promovenda Femke Cnossen wint 3 Minute Thesis Competition

  Femke Cnossen won afgelopen woensdag de 3 Minute Thesis Competition 2019. Twaalf RUG-promovendi presenteerden hun onderzoek op een toegankelijke manier aan een breed publiek, en dat in slechts drie minuten en met behulp van één afbeelding. Cnossen,...

 • 15 maart 2019

  Depressie-behandeling met electroshock maakt nieuwe zenuwcellen aan

  Een behandeling met electro convulsie therapie (ECT, vroeger ook vaak electroshock-therapie genoemd) bij depressie stimuleert de aanmaak van nieuwe zenuwcellen. De ECT vergroot een specifiek deel van de hersenen, de gyrus dentatus; alleen dit deel van...

 • 13 maart 2019

  Lancering Virtual Research Workspace

  Afgelopen week is bij het CIT de Virtual Research Workspace officieel in productie gegaan. Het gaat om een gevirtualiseerde desktop-omgeving waar onderzoekers van de RUG en UMCG veilig en gezamelijk data-analyses kunnen uitvoeren.