Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Model reduction in a behavioral framework

23 januari 2009

Promotie: M. Ha Binh, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Model reduction in a behavioral framework

Promotor(s): prof.dr. H.L. Trentelman

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Probleemreductie bij ontoereikende rekencapaciteit

Minh Ha Binh bestudeerde een aantal problemen die te maken hebben met de theorie van modelreductie en modelapproximatie in de systeem- en regeltheorie. In deze theorie wordt geprobeerd om een gegeven open systeem zo goed mogelijk te benaderen via een nieuw open systeem met lagere complexiteit. Dit is met name van belang als men het gedrag van een gegeven open systeem wil simuleren op een computer en de rekencapaciteit van de computer niet toereikend is.

Minh Ha Binh (Vietnam, 1979) studeerde wiskunde aan de Vietnam National University in Hanoi. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de het Instituut voor Wiskunde en Informatica van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...