Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jan Zijlstra benoemd tot hoogleraar Intensive Care Geneeskunde

06 januari 2009

Dr. J.G. Zijlstra (1954) is per 1 oktober 2008 benoemd tot hoogleraar Intensive Care Geneeskunde en daarmee samenhangend Onderzoek bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversteit Groningen. Hij werkt bij de afdeling Intensive Care Volwassenen.

Jan Zijlstra studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1986 in Groningen tot doctor in de Medische Wetenschappen. Hij werkt sinds 1991 als internist en intensivist in Groningen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 22 juni 2018

  Minder eiwit in urine vertraagt nierfunctieachteruitgang bij kinderen

  Een behandeling met bloeddrukverlagende medicatie bij kinderen met chronisch nierfalen verlaagt de eiwituitscheiding in hun urine. Hierdoor hebben de kinderen een minder grote kans op verslechtering van hun aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van dr...

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...