Lucas van der Woude benoemd tot hoogleraar Bewegen, Revalidatie en Functieherstel

06 januari 2009

Dr. L.H.V. van der Woude is per 1 januari 2009 benoemd tot hoogleraar Bewegen, Revalidatie en Functieherstel bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Tot zijn benoeming werkte hij als universitair hoofddocent bij de faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Lucas van der Woude (Amsterdam, 1954) studeerde bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam. Hij promoveerde in 1989 op een proefschrift genaamd ‘Manual wheelchair propulsion: an ergonomics perspective.’ Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de revalidatie van mensen met een dwarslaesie en op personen die afhankelijk zijn van een handbewogen rolstoel.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13