Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lucas van der Woude benoemd tot hoogleraar Bewegen, Revalidatie en Functieherstel

06 januari 2009

Dr. L.H.V. van der Woude is per 1 januari 2009 benoemd tot hoogleraar Bewegen, Revalidatie en Functieherstel bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Tot zijn benoeming werkte hij als universitair hoofddocent bij de faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Lucas van der Woude (Amsterdam, 1954) studeerde bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam. Hij promoveerde in 1989 op een proefschrift genaamd ‘Manual wheelchair propulsion: an ergonomics perspective.’ Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de revalidatie van mensen met een dwarslaesie en op personen die afhankelijk zijn van een handbewogen rolstoel.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...