Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Lucas van der Woude benoemd tot hoogleraar Bewegen, Revalidatie en Functieherstel

06 januari 2009

Dr. L.H.V. van der Woude is per 1 januari 2009 benoemd tot hoogleraar Bewegen, Revalidatie en Functieherstel bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Tot zijn benoeming werkte hij als universitair hoofddocent bij de faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Lucas van der Woude (Amsterdam, 1954) studeerde bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam. Hij promoveerde in 1989 op een proefschrift genaamd ‘Manual wheelchair propulsion: an ergonomics perspective.’ Hij richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op de revalidatie van mensen met een dwarslaesie en op personen die afhankelijk zijn van een handbewogen rolstoel.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 02 april 2019

  UMCG onderzoekt behandeling tegen geheugenachteruitgang ouderen

  Is het mogelijk om achteruitgang van geheugen en denkvermogen bij ouderen te remmen door hun hersenen letterlijk actiever te maken? Kan stimulatie met zwakke stroompjes op de schedel de veerkracht van hersenen versterken? Hersenonderzoekers van het...