Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaap Tulleken benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Opleiding Intensive Care Geneeskunde

06 januari 2009

Dr. J.E. Tulleken (1959) is per 1 oktober 2008 benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Opleiding Intensive Care Geneeskunde bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Jaap Tulleken studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1991 in Groningen tot doctor in de Medische Wetenschappen. Sinds 1996 is hij werkzaam op de Intensive Care in het UMCG. In 2003 werd hij geregistreerd als internist-intensivist. Sinds 2007 is hij opleider Intensive Care in Groningen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...